Medcoat

När jag hämtade ut Oscars penicillin från apoteket igår blev jag samtidigt erbjuden att köpa en ny produkt från deras sortiment - Medcoat. Det var ett hjälpmedel för att tabletterna skulle bli lättare att svälja...

Visserligen ett hutlöst pris men himla smart och är säkert värd sitt pris om man verkligen har problem att få i sitt barn (eller sig själv!) tabletter.

Det är en form av dragering med citronsmak samt något salivstimulerande ämne som man själv trycker tabletten genom. Dels för att få bort stark smak men även så att tabletterna blir hala och "sväljvänliga"... En utförligare beskrivning finns på www.medcoat.se .

För Oscars del känns dock inte detta särskilt nödvändigt då han har vanan inne att dagligen svälja medicin... Men tycker som sagt ändå att det var en smart (om än dyr!) grej!


Med tanke på att detta är Oscars "vardag" är det knappast nån match för honom att svälja ett par extra penicillintabletter...



Det hostas och snoras fortfarande en del i barnaskaran men det verkar som om penicillinet har börjat göra sitt för öronen - skönt!



Kommentarer
Postat av: Eva

Vad duktig Oscar är som sväljer så många tabletter varje dag. Har han alltid varit lika duktig eller fick ni slita med honom i början?

2011-02-09 @ 19:24:19
URL: http://taweret.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0