Det där med namn...

Ingen har väl missat att det föddes en ny liten kunglighet i Sverige i häromdagen...?!

Och igår vid lunchtid offentliggjordes det att den lilla flickan ska heta Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte, Hertiginna av Östergötland.

Spekulationerna runt om var stora innan namnet lästes upp på konseljen och reaktionerna efteråt är ännu större. Namnet ifrågasätts och analyseras sönder... Jisses det är bara ett namn och ett namn som Victoria och Daniel har valt - snacka om att vara villebråd för allmänheten redan från början.

Men håll med om att det varit roligare om de valt att döpa henne till Star (som faktiskt är betydelsen av Estelle...), Nova, Tindra eller kanske Ronja bara för att "ruska om lite"och faktiskt utnyttja sin bestämmanderätt... Hehe, fast det verkar visserligen som att Estelle var tillräckligt vilt!

Undra om det var samma uppståndelse i Sverige när mina föräldrar bestämde sig för mitt namn...?!


Förvisso ingen hertiginna och numera även utflyttad från länet men dock född och uppvuxen Östgöte. Antar att man ska känna sig lite extra stolt och speciell nu kanske ;-) ...?!

Sedan finns det ju andra ytterligheter,

Ur tidningen, Vi Föräldrar.

För er som inte orkar kisa tillräckligt för att kunna läsa texten i tidningsurklippet så står det om en Egyptisk flicka döpt till Facebook samt en flicka i Israel som heter Like (efter Facebooks "Gilla"-knapp). Haha, att inte vi tänkte på det. Våra pojkar borde ju förstås fått heta Twitter och Google ;-) ...

Men nej, nu blev det en Oscar (som vi dock trodde var en Elsa) och en Rasmus (som vi var mer än säkra på att det var en Ronja). Namnen i sig är knappast unika, men det är de små guldkornen bakom namnen ♥!


Oscars namngivning maj-08. Rasmus namngivning blir nu i vår - den som väntar på nåt gott ;-)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0