Länge leve avdelning 12!

Efter en liten incident i pulkabacken på dagis i tisdags eftermiddag avslutades dagen på barnavdelningen i Karlstad via akuten. Vi trodde först att det "bara" var ordentligt med näsblod men när lillkillen började kräkas på kvällen tyckte rådgivningen på 1177 att vi nog borde åka in då det även skulle kunna vara en hjärnskakning...

Han fortsatte sedan kräkas i bilen och även en gång på akuten så ett tag trodde vi nog faktiskt att det var ganska illa...

 
Våran tappra lilla krigare ♥ somnade till slut gott efter att tillslut (efter mycket gråt) ha accepterat faktum att vi inte fick åka hem och sova...

Natten bestod sedan av observation - väckning för blodtryck och medvetandekontroll varje timme! Gääääsp! Verkade dock inte besvära lillkillen nåt värre, somnade om lika gott varje gång.... Och sedan på förmiddagen dagen därpå fick vi en tid på Öronnäsahals-mottagningen för att kolla upp näsan lite närmare.

 
Pankisar innan hemgång satt inte fel :-) !

Hjärnskakning uteslöts dock, isåfall en av väldigt, väldigt lindrig art. Kräkningarna berodde snarare på allt blod han svalt. Och just huvudet har han inte sagt att han har ont i - skönt det!


Efter besöket på öronnäsahals konstaterades bruten näsa och det övre läppbandet avslitet. Inga besked som dock verkade tynga Oscar nåt värre han var bara fokuserad på att äääääntligen få äta frukost (10:30) efter att ha varit fastande på tvång sedan midnatt. Eller ja, egentligen sedan 11 tiden da'n innan (alltså ett dygn) eftersom att han inte hann eller ville ha nån kvällsmat hemma innan vi for till Karlstad. 3 mackor och 2 fulla glas äpplejuice slank ner i en väldig fart.

"Det gjorde väl inget att jag åt din smörgås och drack din juice också mamma?!"

Och det gjorde det självklart inte ♥!

Har nog sagt det förut men det tål att sägas igen. Personalen på "Tolvan" i Karlstad är verkligen helt underbara. (Vi har ju tyvärr hunnit att träffa dem en del de senaste 4 åren...) Inte kul att ligga på sjukhus men de gör verkligen vad de kan för att ändå göra vistelsen så bra som möjligt.

Nytt för den här gången var clownerna som kom på besök. Kanske har de funnits förut men vi har aldrig sett dem förut. Oscar var väldigt avvaktande till en början men sedan tyckte han det var jättekul när de blåste såpbubblor och spelade gitarr.


Belöningslådorna på diverse sjukhusavdelningar länsade... För egen del får jag aldrig något kul av doktorn när jag skadar mig ;-)....

Frågade honom förut om han ville gå till dagis imorgon och ja, det ville han,

"Tills dess är jag tillräckligt påkryad!"



Slutet gott allting gott, ändå tur i oturen på nåt sätt. Och snacka om att barn är tåliga (iallafall våra!). Knappt några protester alls varken på sjukhuset eller idag hemma, trots att hela ansiktet fortfarande ser ganska rött och svullet ut.


Kommentarer
Postat av: Eva

Vilken kämpe ni har. Han är en riktig kämpe, skönt att han hade sån matlust när han väl fick äta.

2012-02-02 @ 21:41:44
URL: http://taweret.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0