Blött..

..och vi gillar't!
För att fortsätta där förra inlägget slutade...
..SIMHALLEN var eftermiddagens utflykt som gladde barnen så - äntligen är det öppet igen efter sommaruppehållet.
 
Oscar har väntat med spänning på att få tillämpa de färdigheter han fick med sig från utesimskolan under sommaren och idag bar det av. Nog för att han tog många märken ändå under simskolan men han var ändå inte riktigt nöjd då han snubblade på målsnöret för de sista två märkena han tänkt sig - silvergrodan och guldgrodan.
 
Kunskapen fanns där egentligen (bl.a simma 10 meter) men mot slutet på simskolans andra vecka började helt förståeligt både lillkillens krafter, fokus och vilja avta lite grann och lusten att LEKA och plaska var större än att simma. Dessutom blåste det en del på slutet och för en nybörjarsimmare ställer det till det ganska ordentligt på öppet vatten. 
Men idag tog han igen det med råge, 2 märken tog han (de han suktat efter!) utan minsta svårigheter och han var nog lite förvånad över hur lätt det var att simma i bassäng jämfört med utomhus. Urduktig är han och om han själv är stolt så är mamman och pappan det minst 20 gånger mer, stora killen!
 
Det fyller på...
Och lillebror är inte dålig han heller, och TOTALT orädd.. ..kan storebror så kan väl han - tror han! 
Mer UNDER än över vattnet, hämtar ringar på botten, hoppar, "paddlar sig" fram och kämpar så han nästan tappar andan både i lilla och stora bassängen. Ligger vi i lite och han lär sig att lyssna på instruktioner (DET är utmaningen ;-)!) så simmar han nog snart han också och han har ju faktiskt inte ens fyllt 4.
Som en parentes talar det helt emot en del av det positiva som sägs om babysim som Oscar fick gå flera terminer och Rasmus inte.Vattenvanan har de lika mycket båda två ändå men viljan att ta sig fram på egen maskin är faktiskt större hos Rasmus än hos Oscar i samma ålder.  
Väl hemma och kvällsmatutfodrade firade vi eftermiddagens bedrifter med lite glass...
...familjetid är bästa tiden!
Mysig eftermiddag men shit så schleeeten (på ren värmländska ;-)...) man blev. 
Nu har visst tisdag övergått i onsdag, dags att ropa på MrBlund kanske...
Go'natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0