Sista dagen i september

2010-09-30 - 22:04:55

Inatt fick Oscar somna utan napp för 1:a gången... Usch, livet är hårt redan när man är liten men så hade vi bestämt, efter 3 -årsda'n skulle tuttarna väck.. Och idag var den dagen kommen!


Galen i sina "tuttisar" redan då...

Vi tog bort nappen (förutom till natten då) redan förra hösten, men sen föddes Rasmus och plötsligt var napp dagtid ett faktum igen... Svårt att neka honom i det läget. Sen när "tvåbarnschocken" lagt sig och det blev vardag igen har vi åter igen fått honom nappfri dagtid men förberett henom psykiskt på att efter 3 årsda'n är det finito!



Detta måste vara den ultimata kärleksförklaringen... Napparna är guld värda i Oscars värld!

Det var en del gråt vid läggdags ikväll men det gick faktiskt fort över. Men, men fortsättningen följer, jag har en känsla av att sista ordet INTE är sagt om detta!

Oscar har blivit firad på dagis idag och han var mycket nöjd över att han fått paket, ballong, ett kort och så hade de ätit glass! De är verkligen go'a med barnen! Dessvärre höll inte ballongen hela vägen hem, men säg den lycka som varar ;-). Har lovat honom en ny ballong, men ikväll glömdes det bort (måste komma ihåg att leta fram ballongpåsen imorrn..)

På väg hem från dagis i eftermiddags. Minuten efter smällde ballongen! Mammas tjat om att ballongen INTE tålde att släpas i asfaltsgruset gick inte riktigt in hos Oscar. Vissa saker får man helt enkelt lära sig den hårda vägen! Oscar hade en teori om att vi skulle tejpa ihop den men jag nappade inte på den idén...



Gränsen mellan viljan att dela med sig och ego är hårfin vissa gånger...

Fick förresten ÄNTLIGEN en kallelse till röntgen idag. Får vänta ytterligare 2 veckor, men nu har jag iallafall ett datum!


Häpp, nu får det bli sängen!

Oscars 3 - årsdag

2010-09-30 - 18:04:17

Igår den 29:e september var dagen då Oscar fyllde 3 år... Även om Oscar fortfarande hävdar att han nu är 4 år! Nog för att tiden går fort men jag är mer än säker å att jag har rätt i det här fallet ;-) !

Kvällen innan hade vi gjort en liten "make-over" i lekrummet. Gästsängen åkte ut till förmån för mer golvyta att leka på, ett lekkök och en bilmatta. Gissa vem som uppskattade överraskningen när han kom ner och såg detta på morgonen. Kommentaren var "Men, vad har hänt här då?!"


Han var särskilt fascinerad av att det gick att sätta på spisplattorna och satte genast fart med matlagningen. Eller "brassa käk" som han sa, undra vart han fått det uttrycket från?! (Det finns en huvudmisstänkt...)

 

 


Dagen kunde knappast börjat bättre... Sen gav vi oss ut i det underbara men kalla vädret och var iväg på musiklek ett par timmar...


När vi kom hem från musikleken hade "postis" lämnat av rolig post i brevlådan. Och Oscar har dagen till ära plockat kanske årets sista blomma.


På eftermidda'n kom pappa hem tidigt från jobbet och vi hann vara ute och leka en stund i solen innan det blev dags att göra kväll...


Vi gick genom hagen en sväng varpå Oscar halkar i en gigantisk komocka... "Oj, det var halkigt visst, tur jag hade gummistövlar!" Haha, och han har ju rätt, jag är mycket tacksam för att jag slapp sanera gympadojjorna från koskit..
 

Hade först tänkt skippa tårta och bara fixa lite glass eftersom det "riktiga" kalaset inte blir nu utan lite senare, men sen ångrade jag mig - klart Oscar skulle ha en tårta!


Eftersom tårtbaket inte var planerat vart det "man tager vad man haver" som gällde. Gjorde sockerkaksbotten i två lager och fyllde med vaniljkräm, hallonsylt och mango/passions mousse istället för grädde uppepå. Och det enda jag hade hemma i dekorationsväg var silversockerkulor. Helt ok, lite väl söt t.o.m för mig men Oscar älskade den och det var ju liksom huvudsaken.
 



Lillebror tog sig en lur och vaknade lagom till uppståndelsen hade lagt sig.. Han verkade ganska nöjd med det!


Summasummarum en riktigt bra dag på alla sätt!




Tusen tack för all uppvaktning Oscar har fått av alla ni go'a människor runt omkring oss!




Ostbröderna

2010-09-30 - 10:42:43


Frukost hemma hos Andersson:s... Båda moffsar ost precis som mamma och pappa. Oscar är dock noga på att äta osten brevid smörgåsen, den ska INTE ligga på...


Ännu en kall morgon, nästan 3 minusgrader vid 7 tiden. Kallt men klart och strålande sol, hösten är härlig!

Oscar är på dagis idag för första gången denna vecka. Visst snorrar han en del fortfarande men ska han va hemma tills näsan helt slutat rinna får han nog vara hemma till efter vintern... Eller nej förresten, för våren brukar också kantas av förkylningar och rinnande näsor... Hur som helst är han pigg igen och behövde komma iväg och leka några timmar.

Rasmus har faktiskt sovit i natt, oroligt men ändå sovit! Dessutom i sin egen säng vilket INTE hör till vanligheterna! Skönt.

Jag tvättar och fixar med lite av varje idag. Försöker få undan på saker som inte hunnits med under veckan när jag har haft båda barnen hemma hela dagarna och Rasmus krävt ganska mycket närhet.. Men, men vi får se hur långt jag hinner innan Oscar ska hämtas klockan 2, är VÄLDIGT säker på att "måstena" inte springer ifrån mig, det jag inte hinner idag lär vänta tills imorrn!

Ha en bra dag!

En nöjd 3 åring...

2010-09-29 - 23:21:46

Tänk att våran lilla kille redan är 3 år!!



Han har varit på ett strålande humör idag och gick och la sig ikväll, med magen full av tårta och tankarna uppfyllda av alla nya leksaker som nu pryder lekrummet. En lyckad dag = lyckliga föräldrar! Gullungen ♥ !



Den här da'n har bara rusat förbi och nu är klockan alldeles för mycket igen. Rasmus sover (sedan kl.8) än så länge *peppar, peppar* fridfullare än vad han gjort på länge så jag ska också hoppa i säng och försöka få några kvalitativa timmar med John Blund.

Mera bilder från Oscars stora dag kommer imorgon då jag ska berätta lite hur vi haft det!


Night, night!!

1096 dagar med Oscar...

2010-09-29 - 22:38:57

...eller 3 år skulle man också kunna säga! Inte så liten längre om man säger så....














Våran stora lilla fina underbara kille! Mamma och pappa älskar Dig!

Idag är ingen vanlig dag...

2010-09-29 - 08:13:57

..idag är  ♥ O S C A R :s ♥ 3 års dag!!!!


Från igårkväll. Fortfarande 2 år och drömmer om födelseda'n... Haha, paketet vi "planterat" i sängen upptäckte han dock inte. Och jag som trodde det skulle va det första han såg när han vaknade!



Det är en strålande, men kall dag. (Fortfarande minusgrader fast klockan är över 8). Rasmus mår mycket bättre idag *skönt* så vi ska strax knalla iväg till Musiklek. Skippar nog dock dagis efteråt!

Hörs senare!

Känner mig plötsligt ändå ganska glammig i mina svarta fleecebrallor!

2010-09-28 - 19:23:24





Makarna Ekenbark vet minsann vad vi behöver i det här huset! (Särskilt idag efter mååååånga sömnlösa nätter och huset belamrat med apoteksvaror och snoriga näsdukar...)

Den här diskborsten är ju bara för fin för att användas, och man blir glad bara man ser den :-) !

Tack kära vänner! - Saknar er så!

♥ ♥ ♥

Jo tack, annars mår vi bra..

2010-09-28 - 14:22:54



Dagens "skörd" från apoteket... Lite smått och gott till typ hela familjen...

Har varit på vårdcentralen med Rasmus på förmidda'n. Han fick testa att andas lite i en mask så mycket mer finns inte att tillgå i Årjäng. Något bättre blev det men inte helt bra. Fick utskrivet Pulmicort som vi ska testa med 2 ggr/dag MEN har det INTE blivit bättre tills imorgon bitti skulle jag höra av mig igen så skulle vi få en remiss till Karlstad...

Och på tal om remisser så kom jag äntligen fram till röntgen i Säffle imorse och där fanns det inte ens någon remiss med mitt namn på!!! Kanske inte så konstigt att det inte kommer nån kallelse då... Jag blir så trött!

Oscar fick vara inne hos Patrik när Rasmus och jag var på vårdcentralen...

Behöver kanske inte tilläggas att han inte led nån nöd där...

Imorgon är en annan dag

2010-09-27 - 22:00:32

Det är väl visserligen ingen nyhet men Oscar klarar INTE en hel dag inomhus utan lekkompis när han är halvsjuk. När kraften finns men inte räcker riktigt hela vägen fram. Förmidda'n gick hyfsat men efter lunch har han varit vild, uttråkad och full av rackartyg med massor med överskottsenergi...


 

Oscar har gjort sitt bästa för att "få igång" lillebror i stort sett hela da'n något som Rasmus inte riktigt varit i form för idag.. Hela dagen har han hållt ett krampaktigt tag om snuttetrasan - tryggheten!

Och när inte Oscar lyckats få Rasmus  fulla uppmärksamhet har han gjort vad han kunnat för att engagera sin mor. efter lunch satt han och ritade vi köksbordet medan jag tog hand om disken. Han ritade i blocket, nästan hela tiden... Plötsligt var det mer intressant att rita vägar UTANFÖR pappret PÅ bordet. Och ja, det var med flit det erkände han alltför glatt efteråt. När Patrik kom hem frågade han Oscar varför han gjort så, då tittar Oscar på pappa och säger "Ja du, det kan man fråga sig...". Haha ibland gör han det svårt för oss att vara arga på honom, men man måste ju försöka att hålla sig för skratt!

Förövrigt har Oscar varit väldigt noga med att inte bli bortglömd idag när lillebror behövt lite extra uppmärksamhet. När jag förklarade att lillebror har lite svårt att andas så hade naturligtvis Oscar också svårt att andas. Och när Patrik kom hem och tog upp Rasmus och ömkade honom lite för att han är sjuk så överröstade Oscar med "Jag är OCKSÅ sjuk!" (minuten före hade han åter igen hävdat att han inte var förkyld längre och minsann skulle gå och hälsa på Arvid! Samtidigt märks det att han oroar sig lite när inte Rasmus mår som han ska och är väldigt mån om honom. Lilla gullungen, stor ibland och liten ibland - svår balansgång det där!


Lite gos i soffan innan läggdax ikväll...

Nu ska vi kolla in Filip och Fredrik en stund innna läggdax.. 

http://www.kanal5play.se/program/play/litesallskap-s01e04-preview

Denna vecka är de ju i Årjäng... Åter igen, jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. Eller ja, en sak kan jag säga - jag har faktiskt aldrig ens varit på dans i parken!!!

1177 - var god dröj

2010-09-27 - 20:56:49

Sjukvårdsrådgivningen har faktsikt blivit väldigt mycket bättre (läs kortare väntetid) sen de delade upp det på barn och vuxna. Har ringt 2 gånger idag och 1:a ggn fick jag vänta 2 minuter och den 2:a ca 10 minuter - helt ok..

Och det handlar förståss om Rasmus och hans andning.. Summasummarum tyckte sköterskan jag pratade med nu ikväll att vi kunde avvakta tills imorgon när vårdcentralen här i årjäng öppnar, såvida han inte blir hastigt sämre under natten förståss. Känns bra att ha fått råd iallafall och skönt att hon inte tyckte det var nödvändigt för oss att åka in ikväll. Att åka 12 mil enkel väg till sjukan en kväll som denna när man är zombietrött känns inte särskilt lockande. Och när han sover låter han bättre så det är nog egentligen ingen fara, men det är så synd om honom...


När man är sjuk får man ligga och sova på soffan.. (Hellre det än det maratonlopp vi totalt sprang upp och ner för trappan till sovrummet igår kväll...)


Det väcker bara upp så mycket obehaliga känslor och minnen från när han hade RS-viruset i mars. Så pytteliten, hjälplös och jättesjuk. Usch, den veckan kvalar utan tvekan in som den värsta i mitt liv.. Och inte gjorde det ju saken bättre att veta att Oscar också var jättesjuk där hemma.

  
6 veckor gammal. Han såg så bräcklig ut med syrgasgrimman och senare också sondslangen. 7 dygn isolerade på barnavdelningen blev det innan vi till slut fick åka hem. Haha, man började nästan känna sig som hemma där på 12:an..

  

Den lycka jag kände när syrgasmätaren började visa såna här fina siffror går inte att beskriva med ord. Från att ha legat på max 86-88% med syrgasgrimma kändes det så otroligt skönt när han klarade 96% på egen hand.. Dagen efter fick vi äntligen åka hem!!

Hoppas han piggar på sig snabbt nu!

Apoteksfilialen Bergerud

2010-09-27 - 16:28:41
Min förkylning verkar *peppar, peppar* inte utveckla sig så förutom en hemsk huvudvärk och att jag är hemskt trött (inte så konstigt efter ungefär 2 timmars sammanhängande sömn inatt...) känner jag mig ganska ok.

Oscar är inte heller sämre, snarare bättre nu i eftermiddag än igår eftermiddag så ibland kan det faktiskt hjälpa att "mota Olle i grind" och ta en vilodag. Däremot är han hemskt rastlös och tjatar oavbrutet om att han ska ut och leka alternativt hem till Arvid och leka. "Jag är inte förkyld längre mamma!" Haha, han är t.o.m så desperat att när jag ringde vårdupplysningen förut frågade han mig efteråt om hon i telefonen ville komma hit och leka...



"Nu kör vi tävling Rasmus!"

Rasmus däremot är allt annat än pigg. Hemmaapoteket är mer eller mindre utnyttjat till max med koksaltspray, nässug, vanlig nässpray och bricanyl, dessvärre har det ingen vidare effekt. Han är väldigt tungandad och allmänt vissen så det skulle inte förvåna mig om det blir en trip till Karlstad innan kvällen är över. Just andningen är ju ganska otrevlig när den inte låter som den ska... Men vi får se, han ska strax få bricanyl igen och med lite tur släpper det då - det har ju funkat förr..

Sjukstuga

2010-09-27 - 07:58:37
Idag blir vi bara hemma och kryar på oss, det vore ju illa om Oscar är sjuk på sin 3 årsdag på onsdag!



Mina bästa...

2010-09-26 - 21:06:54


Vid gott mod trots envis hosta och rinnande näsor. Det var skönt att komma ut en sväng på eftermiddan även om Oscar blev ganska sliten efteråt. Men frisk luft är bara nyttigt! Det har varit ganska kallt idag men uppehållsväder hela da'n men det går åt lite rejälare kläder nu än för bara en vecka sen...


Mina 3 absolut BÄSTA (alla kategorier!) i hela världen!!

Små, små risgryn

2010-09-26 - 19:51:58
Ursäkta skitsnacket men kanske, kanske har vi nu en förklaring på sömnlösa nätter och kvällens händelse som såg ut så här...



Visst han skulle ju ändå duscha ikväll och han såg mer än nöjd ut efteråt...



Men sen upptäckte jag detta...



Bilden är suddig och det är inte mycket som syns men Rasmus första tänder är HÄR!!! 2 små risgryn mitt fram i underkäken. Kanske, kanske, kanske kan han börja sova lite bättre nu. Han har väl haft jätteont stackarn!

Kofångarsöndag

2010-09-26 - 17:52:37

Vid lunchtid upptäckte vi att en kalv åter igen befann sig på fel sida staketet...
 
Patrik ringde åter igen kossornas "husse" men innan han fick tag på honom hade han lyckats mota in den i hagen på egen hand - Cowboy Andersson i farten ;-) ...

Men det sägs ju att synden straffar sig själv så det var sista rymningen för i år för efter detta blev det marsch pannkaka raka vägen hem till lagår'n...








    



















Oscar tyckte var ganska spännande att titta på när kossorna lastades men han var inte alls nöjd när de väl åkte iväg.

Nästintill gråtfärdig,
"Men jag vill ha kvar MINA kossor hemma hos mig ju!"

Och jag håller med honom, det är ganska mysigt att ha dem gåendes utanför - så länge det är elstaket mellan dem och mig vill säga...

Vi får åka bort till Prästgår'n och hälsa på dem inomhus istället...

Förutom att titta på kossor har vi inte gjort många knop hemma idag. Dels för att flera dagars urkass sömn verkligen börjar ta ut sin rätt på allvar men även för att hela familjen snorar och hostar. Muntert värre - INTE! Ingen feber på nån av barnen än så länge men det blir ändå inget dagis för Oscisen imorgon, han behöver nog vara hemma och ta det lite lugnt så det inte blir värre, särskilt som hostan nästan uteslutande visar sig när han hållt igång..

Rasmus sov ett riktigt maratonpass i förmiddags - 3 timmar! Rekord för att vara han, men det klart sover man inte på nätterna så... Eller också är det förkylningen som spökar även för hans del. (Och nej, nätterna funkar INTE bättre om vi håller honom vaken hela dagarna, snarare sämre.)


En trött liten snorbuse framför TV:n. Idag har det varit Pippi, Dr Snuggles och Barbapapa som har önskats. Gosar med pappas tröja och har nappdispens. Annars är den ju bara tillåten till natten numera, men mår man inte bra så gör man inte...

 

Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!