Kärleksmums

Kärt barn har många namn och jag vet att just den här långpannekakan kan heta både det ena och det andra men för mig är det iallafall kärleksmums ♥!

Går fort att göra, passar perfekt att frysa och dessutom blir det mycket av en sats så det räcker till många...



Det här receptet är superenkelt och blir dessutom kanongott!

5 ägg
4½ dl socker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 g. smält smör

Glasyr:
100g smält smör
7 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
6 msk starkt kallt kaffe

Kokos


- Vispa ägg och socker
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao i en separat bunke och vispa sedan ner det i äggblandningen.
- Tillsätt det smälta smöret blandat med vattnet. Vispa.

- Hälles i smörad och bröad LÅNGPANNEFORM och gräddas i mitten av ugnen, 25 minuter i 200 grader.

- Ta ut kakan och låt den svalna något, häll sedan på glasyren och garnera med kokos.

- Skär i bitar när den är helt sval.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0