Livets med- och motgång

2012-10-31 - 11:56:47
Det har varit tyst här på bloggen senaste veckan. Lever i lite motvind just nu och varken tid, ork eller lust har funnits till så mycket annat än just det nödvändigaste... Nu är jag iallafall hemma i Värmland igen och ska försöka komma ikapp med det jag missat i skolan senaste veckan.
 
Och för er som undrar, nej det är inte jag som är eller varit sjuk men det är tufft nog ändå.
 
I nöden prövas vännen sägs det och ja, lyckliga jag har iallafall haft turen med ett lyckat "stickprov". Tusen tack till både Helena och Annica som jag spenderat ett antal nätter vardera hos och inte bara för sängplats utan även sällskap... Ovärderligt! ♥
 
 
Jisses som jag har saknat de här små killarna - snacka om ljus i oktobermörkret att komma hem till dem ♥ ! 6 dagar - så länge har jag aldrig tidigare varit ifrån dem bägge!          
 
Vi får väl se hur det blir med bloggandet framöver, har en hel del annat som måste prioriteras först nu ett tag... Men kul att se att mina läsarsiffror är oförändrade (och t.o.m något förhöjda!) under veckan jag varit borta. Kanske ligger något i det där med att "man inte saknar kossan förräns båset är tomt" eller också handlar det bara om nyfikenhet - vad vet jag ;-) !
 
Vi hörs när vi hörs - kanske ikväll, imorgon eller nästa vecka!
 
Livet är inte lätt alla gånger - var rädda om varandra!
                     
 
 
 

22 september vs 22 oktober

2012-10-22 - 18:30:43
För precis 1 månad sedan den 22 septemeber började den efterlängtade semestern på Karlstad flygplats...
...eller ja, nu var det ju inte så att vi skulle fira semester på Karlstad flygplats utan 18:45 lyfte vi mot Mallorca och Alcudia!
 
Resan ner gick hur bra som helst och barnen var vakna hela vägen. Vi satt längst fram med gott om plats att vicka på tårna, maten var helt ok och det fanns inte mycket att klaga på. Nackdelen med att lyfta på kvällen är ju att man kommer fram mitt i natten men det är smällar man får ta om man vill åka från Karlstad istället för Göteborg... Lyckligtvis gick iallafall väskhantering och transfer från flygplatsen riktigt smidigt och bra!
 
Dock tog resdagen och 1:a dagens värme och badande utan middagsvila helt slut på Rasmus's krafter så vid midda'n första kvällen "gjorde han helt enkelt en Rasmus" alltså åt bara tillräckligt för att stilla hungern och somnade sedan rakt upp och ner vid bordet! Vi andra åt färdigt och han fortsatte sedan sova lika gott när vi bar honom till rummet och bäddade ner honom i sängen. Är Rasmus trött så sover han - punkt. För resten av veckan fixade vi en vagn så han fick ta igen sig en stund mitt på dagen istället för att orka "kvällssudda" med oss andra!
 
Oscar var ganska sliten han också men lyckades jobba på gaska bra med dessertbuffén ändå och hann färglägga lite också innan vi drog oss tillbaka.
 
Det fick helt enkelt bli en tidig kväll!
Och vaddå, lite balkongmys är inte fel det heller....
 
Tog i vanlig ordning masssssor med bilder under semestern och har bara börjat rota lite bland dem. Efter 1:a grovrensningen har jag över 700(!)bilder att kolla igenom mer noggrannt från mina 2 kameror + mobil samt svärmors kamera så mera bilder kommer... ...lite i taget!
 
Men, inte utan att man längtar tillbaka - känns som det är mycket längre sedan än 1 månad som vi åkte, tiden flyger!

Varför promenera?!

2012-10-22 - 14:17:00
När man kan äta glass!!!
 
 
 
För nej, Rasmus ville minsann INTE åka vagn idag (som han annars brukar älska!) så vi blev hemma. Egentligen kanske lika bra det för min handled... Och istället har vi haft lite glassmys - det tackade han minsann INTE nej till och inte mamman heller! Gullungen!
 
"-Mamma älskar Dig Rasmus!"
Han tittar på mig en stund under tystnad för att sedan svara,
"-Ok!"
 
Och efter lunch och glass övertygade han mig om att få sitta i soffan en stund med tutte och snutte.
"Ja, men då får du lova mamma att inte somna!"
"Ja, jag lovar!!"
Haha, men jag antar att jag får skylla mig själv när jag gick på den lätta...
 
Men nu måste han strax vakna då vi snart hemma hem storebror, han lär väl vara nöjd när han fått vara med på mellanmålet och allt. Hos honom samlar man minsann inga pluspoäng genom att hämta hem tidigare - snarare tvärtom! Måste vara världens bästa förskola med tanke på hur gärna han vill vara där! Skönt att han trivs!
 
Förra veckans utflykt in till brandstationen i Årjäng. En skara mycket nöjda små brandsoldater!
 
Kuckelikuuu! Rasmus - dags att vakna NUUU!!
 
 
 
 
 

Egen vilja...

2012-10-22 - 10:58:56
...i all ära men ibland önskar man kanske att de små var åtminstone liiiite mer påverkbara. Håhåjaja, igår var en sån dag och både jag och Patrik slet vårat hår innan kvällen kom. Visst, man älskar dem ALLTID men vissa kvällar kommer läggdags som en högvinst! Igår var absolut en sådan dag!
 
 
Den nyblivna 5-åringen var nog nästan värst, mest för att han är så långsint och vägrar erkänna att något blivit fel. Rasmus är (trots sin stålvilja) lättare att komma intill och prata sans med liksom...
 
Men, men idag är en annan dag och helt klart en bättre sådan! Båda barnen vaknade glada imorse och morgonen förflöt helt friktionsfritt - skönt!
 
Lämnade Oscar lite senare idag vilket ger ett väldigt behagligt morgonlunk ♥. Rasmus är dock hemma med mig då hans dagis är stängt idag.
 
Ska snart ge oss ut på en promenad jag och lillkillen, om inte annat för att jag ska hålla mig vaken - kan inte begripa varför jag är så trött efter nästan 10 timmars sömn inatt!
 
 

Man har inte roligare än vad man gör sig...

2012-10-21 - 21:45:01
 
...så Patrik gav sig på lite rörmokeri på förmidda'n.
För håhåjaja, i fredagsmorse, typ en kvart efter att Patrik duschat barnen och vi precis skulle ge oss iväg för att lämna på dagis hör jag som ett dån från badrummet och sen lät det som att det FORSADE vatten nånstans. Min första tanke var att Rasmus smitit in i badrummet och satt på kranen (vilket han gör ibland) men när jag såg att han satt i soffan blev jag lite orolig och mer eller mindre sprang till badrummet med Patrik efter mig och jajjamen - plötsligt var vi ägare till ett privat Niagarafall i badrummet!!!
 
Man skulle kunna säga att det SPRUTADE vatten! Shit! Och vilken tur va, tänk om det hänt 5 minuter senare - då hade hela badrummet/nedervåningen hunnit bli vattenfyllt! Men nu var vi hemma tack och lov!
 
Efter lite undersökning av min "handyman" idag visade det sig att det var en slang som gått av... Slang hade vi dock inte hemma men det blev iallafall fixat så badkaret kunde kopplas bort och vi kan använda toaletten och handfatet igen. Tur i oturen som sagt!
 
Och Rasmus han har ägnat sig åt helt andra saker...
"-Nu ser jag ut precis som mamma!" Haha, jo eller hur?!
 
Har städat lite och åter igen sabbat handleden :-(... Vi får väl se hur det känns imorgon, förhoppningsvis inte lika illa som innan kortisonkuren. Skönt att få bort dammråttorna bakom och under soffan iallafall men smått irriterande att den nya mattan som jag skulle lägga på inte blev riktigt så som jag hade tänkt mig. Hmm, vi får väl se - jag vänjer mig kanske!
 
Strax sängen nu...
 
Och japp, Rasmus klär inte bara i grönt ♥...
 
"-Nu blev jag jättecool!"
 
Go'natt!
 
 
 

Kalas!!

2012-10-20 - 23:16:28
 
Med alla kompisarna från förskolan (tack å lov att de inte är så många ;-) !), paket, korv, tårta, godisträd, 5-kamp, en utklädd mamma (undra vem som tyckte det var roligast, jag eller barnen?!) och skattjakt har det idag kalasats för fulla muggar. Tror kanske att bilderna får berätta resten... Och det är ingen som har missat att Oscars favoritfärg är GRÖNT väl?!
 
 
Haha, vi lärde oss "den hårda vägen" att det är ganska högt i tak i Folkets Hus.. ..åtminstone när heliumballongerna rymmer...
Något måste man ju göra för att aktivera de små så jag knåpade ihop en enklare 5-kamp (samt en bonusgren med pyramidkastning). Och självklart var alla vinnare! Hihi, och där fick ni svaret på vad det var för pyssel jag skulle fixa efter att barnen somnat igår - medaljer!
Duktiga var de! Hehe och får de bli ytterligare ett år äldre kanske de klarar bibehålla intresset liiiite längre för respektive aktivitet också...
 
Och så fick han då sin tårta till slut, med spindlar på - precis enligt önskemål ♥ ! Gjorde en vuxentårta med frukt också...
 

Som tidigare sagt - mycket lyckat och alla verkade nöjda!
 
Tusen tack till alla er som kom och uppvaktade och jätte, jätte tack till farmor'n och farfar'n som underhöll Rasmus hemma hos sig under tiden och sedan hjälpte oss att städa lokalen efteråt - ni är bäst!
 
Så! Nu har jag bloggat om festligheterna också, nu kan jag sova gott ;-) (blev visst inte så tidigt ikväll heller...) !
 
Natti, natti på er !
 
Hihi, och Maria...
...klänningen kommer som du ser till användning till lite av varje ;-) !

5 eller 11...

2012-10-20 - 22:00:07
...whatever, det är inte så noga! Och dagens (eller nåväl, gårdagens) kommentar stod i vanlig ordning Oscar för...
 
 
Haha och egentligen borde han väl fått 11 ljus då för vad spelar det för roll, meeeen då förpackningen bara innehöll 10 ljus chansade jag på att han skulle bli nöjd med "bara" 5 och ja, det blev han!

Klart, slut!

2012-10-20 - 17:27:00
Det är över!
Folkets Hus städat och återbördat i skolmatsalsform igen. Kalasandet är officiellt över!
 
Har äntligen suttit ner en stund och fått i mig lite mat (glömde liksom bort mig själv lite därborta...) och börjar komma ner i varv. FULL RULLE är bara förnamnet, efternamnet är en hel förskolegrupp ;-) !
 
Kommer ett inlägg lite senare (ikväll om jag orkar...) med bilder från dagen men nu först ska jag faktiskt ge mig ut på en promenad i regnet, behöver lite luft tror jag innan jag intar horisontalläge i soffan...
 
En sak är iallafall säker - Oscar är MER än nöjd med dagen vilket är bra, nöjda barn = nöjda föräldrar ♥ !
 
 
 
 
 
 

Dagen D!

2012-10-20 - 08:11:18
Idag, om bara några timmar faktiskt är det dags - kalasdag! Oscars första kompiskalas - gissa om det är någon som -är spänd av förväntan...
 
Det blev sent i säng igår kväll (igen!) och imorse var jag uppe klockan 6 (på en ledig lördag!) och började baka tårtor. Eller ja, baka och baka - la ihop, har faktiskt fuskat och köpt färdiga tårtbottnar!
 
Just detta med tårta är väldigt viktigt för lillkillen, för även om jag tror att han egentligen tycker glass är godare så är det grejjen med själva tårtan som är just grejjen och vaddå, det är väl klart att han ska ha tårta om han vill det!
 
Kreationen på självaste födelsedagen, eller ja dagen efter födelseda'n blev det ju eftersom vi var ute och flög just den 29:e september när han faktiskt fyllde. Jo, den tyckte han om men nu efteråt har jag fått höra att det var ju ingen tårta...
 
Kom på att jag faktiskt inte lagt upp några bilder från kalaset med farmor'n och farfar'n så jag passar på att göra det nu - innan det är dags för nya bilder...
 
Hej å hå - slut på kafferasten MYCKET att fixa med - ikväll ska jag sova tiiiidigt!
 
Trevlig Helg!

Diddidoddidej...

2012-10-19 - 15:46:31
...idag är Bettan en glad tjej !
 
Borde egentligen var trött på gränsen till medvetslös med tanke på hur lite sömn jag fick inatt (vilket jag inte ens kan skylla barnen för utan bara jag själv som INTE kunde somna...). Tittade på klockan strax före 2 sista gången och vaknade strax före 6 imorse igen. Men faktiskt känner jag mig pigg och har fått massssor uträttat även idag!
 
Och nu har jag hämtat hem mina små solstrålar från dagis...
..hehe, eller solstrålen och åskmolnet ;-)! Hoppas Oscar såg åtminstone något gladare ut på fotona som de tagit på förskolan idag!
 
Fredag är det och snart helg! UNDERBART, särskilt med tanke på hur förra helgen blev... Dock blir det nog inte så mycket med att ligga på soffan och lata sig ikväll heller, har en hel del att styra med inför morgondagen!
 
Saker som ska förberedas och plockas iordning och dessutom har jag varit på Bugano och inhandlat lite pyssel...
...men det får dock vänta tills de små somnat ikväll - så att inte överraskningsmomenten går om intet!
 
 
Men helt utan fredagsmys (även om soffliggarmomentet uteblir för min del...) kan vi ju förstås inte vara...
...hur gott lät inte det ?! Kunde bara inte låta bli! Det tillsammans med en kaffekopp ikväll - hejsanhoppsan! Men först ska det ätas hamburgare, fredagsmat om något :-) !
 
Nej, nu är det dags att sätta fart igen!
 
Ha en mysig fredag på er!

Överallt på en gång...

2012-10-18 - 21:49:00
 ...det är Bettan i ett nötskal! Idag har det grejjats, grejjats och åter grejjats med allt! Åh vad jag älskar såna dagar när energin liksom spritter och man får massssor gjort!
 
Putsat fönster, bytt köksgardiner, tagit hand om strykberget, tvättat, planterat om blommor och städat i tvättstugan och "inventerat" barnens vinterskoförråd  (med gott resultat!) i ett hiskeligt tempo och dessutom underhållit barnen under tiden! Full rulle och jag har inte suttit ner mer än när vi åt lunch!
 
Barnen har ägnat förmiddagen åt att sjunga karaoke...
Jisses vilken ljudnivå det var här hemma en sväng....
 
...och eftermidda'n åt färgläggning!
Och Oscar har skrivit, skrivit, skrivit... Här har han gjort "biljetter" åt mig och brorsan. Våran duktiga kille!
 
Och nu sent om sider, med tanke på att det inte är länge kvar tills julgardinerna ska upp...
 
Svärmor brukar säga att jag byter köksgardiner ofta (haha, vilket jag nog också brukar göra...) men nu har jag inte alls "hängt med" och har haft samma gardiner HELA sommar'n katastrof ...
 
Kort och gott en bra ledig(?) dag. Nu måste jag bara hinna få ihop en inköpslista tills imorgon, det vankas ju lite kalas i helgen och det är en del som ska förberedas!
 
Imorr'n är det redan fredag!
 

33 månader!

2012-10-17 - 23:48:00
Just idag faktiskt! Våran lilla grabb... ...inte så liten längre dock!
Hihi, lillkillen som vägrade både glass och tårta till stor del under sina första år firade 2-årsda'n med yoghurt och kanelbulle! Vaddå, när man fyller år ska man ju få det man tycker om...
Och så idag...
Älskade lilla solstråle! Nästan alltid glad och ENVIS som synden... Fattar inte att han blir 3 år om 3 ynka månader!
 
Kanske inte just 33 - månadersdagen är den vanligaste dagen att uppmärksamma men vaddå, varför alltid vara som alla andra ;-) ?! Och sååå underbart det varit att gå igenom / leta fram alla bilder. Tiden går så fort och det är inte utan att man (redan!) blir lite nostalgisk när man tittar tillbaka på hur barnen växt - hur ska det då kännas om 3 år till?!
 
Oj, vad klockan hann bli mycket - hög tid att sova!
 

Garderobspåfyllning

2012-10-17 - 18:36:35
Samtidigt som garderoberna svämmar över med kläder finns det ändå saker som behövs kompletteras.
 
Bl.a har Oscars "arbetsjacka" blivit för liten och han var mer än missnöjd när den istället passade Rasmus. Tycker att de jackorna är riktigt bra, dels för synligheten men även precis lagom tjocklek nu innan det blir för kallt så idag var jag upp till fabriksförsäljningen på Abeko en sväng för att försöka få tag på en ny.
 
Vilket dock inte var helt lätt... En enda fanns det kvar och den var egentligen storleken för stor. Meeen, det satt bra i kroppen (bara ärmarna som var något långa) så jag slog till ändå - han växer ju i den och några nya skulle de inte få förräns nästa höst!
 
Passade på att kolla igenom fyndlådan också och hittade både ofodrade samt fodrade regnvantar samt en fodrad regnmössa för totalt 125 spänn - billigt!
 
Allt klär en skönhet - söt som socker ♥ !
 
Dessutom hämtade jag ut ett paket från HM med lite "mittsäsongsfynd".
Byxa och tröja till Oscar, långkallingar och vantar (vantar är något som går åt som smör här hemma...) och lite strumpor till mamman och pappan. REA tycker vi om - särskilt när det är saker som man faktiskt behöver!
 
Men det bästa av allt...
 
En ny "skolväska"! Eller ja, kanske kan den komma att användas till annat än skolböcker också men det låter liksom bra att den har ett bestämt (nyttigt!) ändamål ;-) ...
 

Puuuuh...

2012-10-17 - 13:54:51
Hemma och pustar ut ett tag (och dricker KAFFE!) innan det är dags att ge sig iväg och hämta barn på dagis. Bara Rasmus faktiskt då Patrik och Oscar är iväg på ett eget litet äventyr i eftermiddag.
 
Vilken morgon jag haft! Stress är bara förnamnet och allt som kunde gå fel gick fel, från brutna naglar till utspillt kaffe.
 
Blääää!
 
Men, jag hann till skolan i tid, jag fick fixat de ärenden jag tänkt och har nu t.o.m hunnit landa hemma en liten stund.
 
Tills nu - full fart iväg igen! (Ingen risk att man drabbas av sittsår iallafall!)
 
 

Torrt...

2012-10-16 - 21:28:24
...på bloggfronten!
 
Asch då, jag kanske kommer igen....
Mycket "Rasmusimammasknä" - bilder nu... ...kanske för att han sitter just mycket i mitt knä! Lilla goskillen!
 
Imorgon ska jag till skolan och Oscar ska till brandstationen med förskolan...
...och jag tror vi ser fram emot våra aktiviteter lika mycket för gosch vad trött jag är på att vara hemma just nu, ska bli skönt at komma ut och se lite folk - om än för ett par timmar! Oscar är fylld av förväntan - dom har ju t.o.m ritat teckningar som de ska överlämna!
 
Ett stycke dagiskonst skapat av Oscar, vår egen lilla konstnär...
 
Nä, så mycket roligare än så här blir det väl inte, vi hörs när vi hörs!
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!