Välkommen hem..

2012-09-30 - 22:02:12
...till tvättberg och febertoppar!
 
40 grader toppade 5-åringen inatt, stackars stackars liten... Under dagen har allmäntillståndet sedan varit minst sagt varierande och det känns som om vardagen bokstavligen talat hoppade på oss.
 
Men, men ändå tacksam för att febern kom nu och inte när vi var iväg. Feber+värme+Oscar = Dålig kombo! Nu sover han, fullproppad med febernedsättande och extra medicin och man kan ju alltid hoppas på en lugnare natt inatt än igårnatt.
 
Imorgon blir det förstås VAB och jag känner redan stressen för hur jag ska hinna med det jag måste hinna med gällande skolarbete under veckan. Borde suttit och läst ikväll men krafterna räckte inte till nåt mer än att gräva i ostbågspåsen. Vilken bedrift va ;-)?!
 
Känner mig överlag ganska besviken och ledsen idag faktiskt. Inget nytt men ändå. Ska försöka att fokusera på det som faktiskt ÄR bra och inte tvärtom. Lättare sagt än gjort dock...
Patrik + Bettan + Oscar + Rasmus = SANT!
 

Happy as a hippo!

2012-09-29 - 23:38:00
 
I år blev det minst sagt en annorlunda födelsedag för äldsta sonen. Den började som bekant i Spanien..
Med några symboliska paket, sång (vilket dock lillebror mest såg som oväsen...) och den obligatoriska spanienfrukosten med nutella på mackan!
 
Fortsatte sedan i luften...
Bye, bye mallis...
 
 
För att sedan avslutas hemma i Blomskog med än lite mer paketöppning som hans underbara gudföräldrar skickat... Tack snälla Maria & Patrik, mitt i prick - som alltid! ♥
"-Men, hur kunde dom veta vad jag ville ha?!"
 
"-Det här är livet mamma!" var bland det sista femåringen sa innan han (nästan redan sovandes) knallade upp och la sig nu ikväll. Med andra ord - NÖJD! ♥
 
Och mamman och pappan har roat sig med att slå in resten av paketen och blåsa MÅÅÅÅNGA ballonger inför morgondagen då det riktiga firandet går av stapeln... Men blir man fem så blir man!
 
Snart natta nu iallafall - TRÖTTA!
 
 

Snipp, snapp...

2012-09-29 - 19:44:17
...slut!
Burr, hemma i kylan igen... Eller kyla och kyla, runt 10 plus och solsken mötte oss när vi landade i Karlstad så det kunde vart värre... Varit inne och provianterat lite på Bergvik och är nu på väg hem. Skönt att vi "bara" har 10 mil hem, ska faktiskt bli lite skönt att sova i egen säng inatt... Och imorgon,
ska vi fira vår 5-åring! Tänk va, en hel hand gammal nu! Grattis Oscar, vår stora älskling!

Same, same...

2012-09-29 - 11:07:00
..but very different!
Nog för att vi har badkar hemma men inte riktigt lika stort... Söndagsångest allan fast det är lördag, strax kommer transferbussen som ska ta oss till flygplatsen. Trist!

Redan ett halvt decennium!

2012-09-29 - 04:18:00
*tidsinställt inlägg*
 
29 september, kl. 4:18 för 5 år sedan!
 
 
Grattis på födelsedagen älskling!
 
Vart tar tiden vägen...?!

Sista timmarna...

2012-09-28 - 20:44:21
...som 4-åring!
Och även sista timmarna på semestern... Underbart är kort - sista kvällen ikväll!

Sjusovare...

2012-09-28 - 09:56:08
...är vi allihopa!
För hemma hör det minsann INTE till vanligheterna att barnen sover till efter 8! Men å andra sidan brukar vi inte äta nutella till frukost heller ;)...
b Idag skiner solen igen! Ha en bra dag!

Mellis...

2012-09-27 - 15:25:00
...på Mallis!
Med Bufoglass för de små,
 
och sangria för de stora!
 
Den heta solen är tillfälligtvis utbytt mot lite svalare vädare och regn så idag har vi inspekterat shoppinggatorna mer än poolbotten. Dock ser det ut att klarna upp framåt kvällen så vi ska nog hinna doppa oss idag också!

Samlar pensionspoäng?!

2012-09-26 - 22:00:00
Riktigt bra faktiskt! P

Kaffe på spanska...

2012-09-25 - 21:59:51
...funkar fint för mig!
Dock strax dags att sätta punkt för ännu en gudomlig dag! Natti, natti!

Kaffe på maten...

2012-09-25 - 14:13:18
...av deluxe modell!
Det ska va gott å leva... Och det är det!

Feeling hot, hot, hot!

2012-09-25 - 10:31:31
I synnerhet imorse när jag faktiskt kom mig ut på en morgonjogg längst strandpromenaden... Ha, ha vad gör man inte för att kunna äta wienerbröd till morronkaffet ;)... Nu BADA!!!
Trottoarkanter som är som gjorda för vadstretch ;) ...

Dagens spänning...

2012-09-24 - 21:18:21
 
...har Rasmus stått för idag, vem annars ;-), rymningsbenägen som han är! Mitt i minidiscot bestämde sig lillkillen för att ge sig iväg på egna äventyr! Hjärtinfarktslägepåsamtliga på samtliga
i familjen .Men, men slutet gott, allting gott. Nu är det strax dags att natta ner oss så vi orkar med morgondagen för se några nattugglor är vi inte - oavsett land!

Bye, bye sweden!!!

2012-09-22 - 18:45:00
*tidsinställt inlägg*
 
Såååå! Välkomna - 1:a lösenordsskyddade inlägget!
 
Om allt har gått som det ska så är vi i skrivandets stund HÖÖÖÖGT upp i luften!
"Marknadspimpade" foppisar ligger nerpackade och väntar på att traska på spansk mark...
 
...och hawaishortsen likaså!
Och ja, utanför Sveriges gränser är det ok att ha palmer på kläderna... ...tror jag!
 
Klockan är nu 18:45 och vi lyfter mot Alcudia!
 
(Osäker på hotellets internetuppkoppling så vi får väl se hur tät uppdateringen blir...)
 
Trevlig resa på oss!
 

Lördagsritualer

2012-09-22 - 11:11:04
 
Började dagen med en blöt tur i skogen... Tanken var en snabb promenad men det slutade med nån kombination av promenad/jogg, mest för att få upp värmen för satan va ruggigt det var ute. 5 plus men snålblåst och duggregn.
Haha, jag tycker fortfarande att hundförarbältet funkar kanon, dock måste jag medge att det är liiiite spännande i nedförsbackar på blöta skogsstigar. Men, men lårmusklerna får ju veta att de lever iallafall och än så länge har jag klarat mig utan "snokflygning"...
 
Väl hemma har jag städat hundgård och kaninbur så de har det lite helgfint - lagom frusen när jag kom in...
 
Kaffe och melodikrysset vid köksbordet nu (inte för att jag löser det men det är som lite trivsamt att ha det på i bakgrunden på lörda'n, det och "Ring så spelar vi" - börjar man bli gammal tro...?!
Och ja, lite nytta efter kaffekoppen också... Undra för övrigt hur många diskmaskiner man kan köra på en vecka innan det räknas som industri ;-) ...?!
 
Nehä, dags att se hur det går med barnens rumsstädning (troligtvis inte alls!) - med andra ord en väldigt vanlig lördag!
 
Även små rymdjägare smutsar ner sig ibland...
 
Trevlig Helg!
 
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!