Ord är överflödiga...

2012-08-31 - 22:12:00
Vet inte om jag ska skratta eller gråta....

4 par skor...

2012-08-31 - 11:04:00
...för 3 dagar borde väl räcka ;-) ?!
 
Packade och klara... ...eller ja, packade iallafall! Har alltid den där känslan av att jag glömt något när jag ska iväg nånstans, oavsett om det är för en natt/helg eller vecka...

Det viktigaste till barnen är med iallafall - en hel påse med mjuka kompisar!
 
Och det viktigaste (egentligen!) i min packning...


Håhåjaja, nu bär det av!
 
Puss å kram och trevlig resa på oss!
 
 

När man är trött...

2012-08-31 - 07:45:00
...är det skönt att vila i brorsans knä en stund!När Rasmus väl sover, då SOVER han - oavsett tidpunkt på dygnet!
 
Åh vad jag kommer sakna de där små... Ska lämna på dagis nu och sedan ser jag dem inte förrän söndag kväll! De gångerna är lätträknade som jag varit ifrån dem så länge på en gång! (1 gång från bägge och 2 gånger från bara Oscar, men vem räknar ;-) ...)
 
Men vi lämnar dem i goda händer - världens bästa farmor och farfar tar över "rodret" om några timmar! Tack för det!
 
Ha en bra dag!
 

Vilar mig i form...

2012-08-30 - 21:15:00
Fick minst sagt skrämselhicka när följande inlägg "poppade upp" på Facebook i eftermiddags...
Oopps! Är det redan dags?! Ganska coolt men samtidigt lite skrämmande att min nummerlapp ligger i nån av de där högarna...
 
Hade en någorlunda plan för den sista uppladdningen men något gick fel. Eller gick fel och gick fel men en rad olika faktorer har helt enkelt satt käppar i hjulet för den sista finslipningen inför lördag. Haha, eller också är det helt enkelt så att "The chase is better than the catch!", nu när jag vet att jag fixar en mil är det inte lika sporrande... Hmm, frågan är bara OM jag fixar det i trängseln på lördag...?!
 
Men, men det lär märkas!

Särskriva eller inte...

2012-08-30 - 14:48:59
...det är frågan?!
Men ibland får man testa på lite olika sätt om man vill hålla sig till ämnet ;-) !
 
NU - hämta hem mina små älsklingar!

Paralympics

2012-08-30 - 09:30:00
Trött idag, SKITTRÖTT faktiskt. Har precis lämnat av de små på dagis och ska sätta fart med dagens beting så fort jag fått i mig lite frukost. Var för trött för att få i mig nåt tillsammans med barnen imorse.
Kom i säng alldeles för sent igårkväll bara för att jag snöade fast i invigningen av paralympics. Eller ja, egentligen bara själva inmarscheringen. Måååååånga länder innan S. S som i Sverige och s som Sydafrika, nationerna jag väntade på. Sverige för att det är just sverige och sydafrika för att jag var nyfiken på Oscar Pistorius som jag aldrig hört talas om innan jag hörde om honom på morgonradion igår. 
 
Oscar Pistorius aka Bladerunner
 
Det ironiska var dock att jag var så trött att jag slumrade till lagom till sydafrikas intåg (så jag missade dem!) och när Sverige kom så började de helt plötsligt filma på tillställningens dj istället. Men, men fick se mycket annat ändå, otroligt fascinerande! Och verkligen ett bevis på att allt går om man bara vill! Kommer nog följa detta en del tror jag.
 

Igår var vi lediga och hade bl.a picnic i bilen men idag är det tillbaka till allvaret!
 
Plugga hela dagen och i eftermiddag/kväll måste jag hinna dammsuga och tvätta lite samt PACKA för imorgon är det dags....
 
Dags att sätta turbofart med dagen!

Syjuntat

2012-08-29 - 08:52:00
Förra veckan köpte jag ett pannband till Oscar och sedan han fick det har han knappt velat ta det av sig! Ute som inne, pannbandet är på.

Bra att han gillar det eftersom pannband är perfekt alternativ till mössa för hans del nu när det börjar bli lite kallare ute eftersom att mössa många gånger blir FÖR varmt för våra lilla "kamin" och det är ju faktiskt först och främst öronen som behöver skyddas när det blåser kyliga vindar.
 
Och efter att ha tittat lite närmare på pannbandet jag köpte konstaterade jag att det inte skulle vara så svårt att göra nåt liknande själv...
...så i gårdagkvällens sena timme körde jag ett race med tyg, sax, tråd och symaskin för att försöka mig på en egen modell!
 
Voila!
Haha, sen vet jag inte om motorcyklar är just MIN grej men jag var ju tvungen att testa det! Och Oscar blev mer än GLAD imorse när han vaknade.
 
Dock ville han inte vara med på bild så lillbrorsan fick ställa upp med sitt istället (för ja, när jag ändå höll på gjorde jag ett till honom också!).
Tyg för 20 spänn som räckte till 3 pannband (alltså blev det en bit över...). Billigt, med tanke på vad jag betalade för det med stjärnor på som jag köpte till Oscar.
 
Nästa projekt får nog bli mössor tror jag, det får bli till Bugano och köpa mer tyg....

Nu är det klippt!

2012-08-28 - 22:21:52
Ääääntligen är det gjort!Och faktiskt så erkände lillkillen efteråt att det fakytiskt var riktigt skönt att bli av med lite MYCKET hår - om inte annat för att det nu blir såååå mycket lättare att skölja bort schampot ur håret!
 
Idag har det varit minst sagt fullrulle. Förutom att jag har pluggat hela da'n (eller ja, fram till 3 iallafall!) så har jag ägnat kvällen åt en dejt med symaskinen... Och resultatet...?! Kommer bli kanon - bara jag blir färdig ;-) !

27 augusti 2005...

2012-08-27 - 20:51:00
...var dagen vi förlovade oss - inte klokt att det är 7(!) år sedan!
Hihi, jag minns t.o.m vad jag hade för kläder på mig den där svinkalla men vackra lördagen (lite liknande väder som det varit idag..) när vi var ute på bygdeturen som slutade med ringmärkning ♥...
 
 
Och självklart måste det firas! Go'mat, ett glas vin och efterrätt - sämre start på veckan kan man ha! Nu är vi mätta och go'a!
 
Den största skillnaden från 2005 är väl kanske att jag numera måste dela med mig av glassen ;-) , vilket jag förstås gör mer än gärna ♥ !
 
Och underbara blommor har jag fått också !
Tack Patrik! Jag Älskar Dig!

Dålig start!

2012-08-27 - 10:21:05
Börjar veckan med att konstatera att helgens regnande har fått garageporten att krympa!
Skit också, så j***a klantigt!
 
Men, men jag antar att det kunde varit värre! (Det kan det väl nästan alltid vara så länge det inte handlar om några större katastrofer...?!) Solen skiner, vi börjar veckan med ett hyfsat städat hus, vi är friska (än så länge *peppar, peppar* ) och har armar och ben i behåll och dagislämningen gick förövrigt helt problemfritt så jag antar att en sargad sidospegel inte är nåt att gräva ner sig för...
Inget fel på den här killens morgonhumör iallafall! Älskade lilla Rasbus ♥ !
 
Och nu dags att återgå till dagens "to-do" - kafferasten är med andra ord över!
 
Då det som ursprungligen var ett arbetsrum sedan ett par år tillbaka blivit lekrum så blir det att jag sitter på lite olika platser och pluggar. Just nu vid matsalsbordet - lite mindre som distraherar där än i köket!
 
Matsalsbordet som igår kväll fick sig en duk som omväxling, något som var det 1:a Oscar såg imorse.
"-Mamma, vilken fin duk och ljusstakar vi har på bordet nu!"
 
Mammas kille det, mycket observant på hemmets små detaljer ♥...
 

Min bror och jag...

2012-08-26 - 22:37:44
Slåss som hund och katt ibland men däremellan är de verkligen de bästa vänner ♥ !
Vilken lycka att ha en stark brorsa som orkar bjuda på flygturer! "-Jag flyger höööögt upp i himlen Oscar!!!"
 
Blåsa bubblor på trappen roar länge... Eller så länge det tar innan Rasmus bestämmer sig för att titta på botten av sin burk och således hälla ut alla bubblor (inget ovanligt!)... Tur då att brorsan delar med sig av sina ♥ !
 
 
Helt klart, världens bästa bröder!
 
 

Lite svinn får man räkna med!

2012-08-26 - 17:32:00
Gick till granngår'n för lite 3 - fika med 2 bar4n och kom hem barnlös! Så det kan bli va?!
 
Och Patrik å svärfar'n snickrar vidare... Lite mer uppehållsväder på eftermidda'n men kolla himlen...
 
Hur som helst, snart klara nu. Eller ja, allt är ju relativt men med tanke på att de kämpat sen igår morse så är det snart!
 
Och jag har roat mig med att "städa undan dagen" skriva dagisschema och ansöka om studiemedel...
 
...och nu ska jag bege mig bort till granngår'n igen. Se till att barnen inte rivit huset där samt få i mig lite mat! service va?!
 
 

Paraplyväder...

2012-08-26 - 13:31:00
...kan man verkligen säga att det är ute idag! Men det är knappast något som barnen är särskilt ledsna för...
Och mellan skurarna kan man använda paraplyet till annat...
...till målarverkstad t.ex!
 
Fast ska jag vara riktigt ärlig så är bilderna ovan från i fredags (då det också regnade...), idag har vi hittills hållt oss inomhus.
 
Pusslat...
Och lillebror har tagit efter storebrorsans pusseltalanger. 30 bitar fixar han utan större problem.
 
Och byggt lego...
Oscar har verkligen utvecklat sin byggteknik de senaste månaderna. Dagens är en ambulansbåt med siren, bår och allt..
Och han är inte direkt blygsam heller den lilla byggaren; "-Jag är väldigt bra på det här med att bygga och har väldigt mycket legofantasi! Fantasin har inga gränser! Förresten, vad betyder fantasi nu igen?!"
 
Men nu har vi haft en liten paus för matlagning och uppätning därutav...
Pankisar har vi gottat oss med... ...hörde ingen klaga ;-) !
 
Och medan vi roat oss med pussel, lego, lite tvätt (såklart!) och pannkaks- stekning/ätning så  "roar" sig pappan tillsammans med svärfar borta i granngår'n...
Roligare aktivitet i REGNET kunde man kanske tänka sig men vädrets makter rår vi bekant inte över!
 
Nu ska jag röja undan efter lunchen och fortsätta svara  på Oscars 1000 frågor. Nyfikenhet i all ära men idag tror jag han tar priset.. Vad?! När?! Hur och varför?! Om och om igen! Och det värsta är att hans frågor börjar överstiga min förmåga ibland. Tur att google och Wikipedia finns då ;-) !

Det där med släktskap...

2012-08-25 - 16:56:45
...är inte alltid är så lätt att förstå!
 
 
 
"-Mamma, varför har inte farmor och farfar några barn?!"
"-Men det har de ju, pappa är ju deras barn!"
 
 
Detta svaret övertygade dock inte lillkillen tillräckligt så han fortsatte...
"-Jaha, men varför bor inte han hemma hos dom då?! Och är det därför han kallar dem för mamma och pappa?!"
 
 Vi lämnade sedan ämnet en stund för att sedan strax göra ännu en återkoppling...
 
"-Jag föddes före Rasmus va?!"
"-Ja, du föddes först!" (Något som Oscar inte verkar kunna få nog av att höra...)
"-Men pappa då?! Fanns han här då eller bodde han på Gate då?!" (Patriks föräldrahem för den oinvigda...)
 
 
Ja, vad säger man...?! Uppenbarligen inte helt lätt för en (snart) 5-åring att relatera till tid, rum och släktförhållanden...
 
Kanske ska vänta med att berätta för Oscar att JAG faktiskt också varit liten och låta honom smälta farmor'n och farfar'ns föräldraskap först ;-) ...?!

Gräset ÄR grönare på andra sidan!

2012-08-25 - 13:18:00
Jo så är det faktiskt, även om talesättet oftast hävdar motsatsen...
 
Nu är "sommargästerna" tillbaka hos oss igen efter några veckor på andra sidan vägen. Och ingen är lyckligare än Oscar,
 
"-Ääääntligen får jag se mina kossor igen!"
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!