Skogstroll

2013-08-31 - 22:21:10


Dagen har bjudit på ganska generöst med regn men framåt kvällen klarnade det upp och vi tog oss ut i skogen en liten sväng...

Oscar ville cykla (det vill han alltid!) och Rasmus åka "brumba" med pappa medan mamman förflyttade sig per fots - med andra ord en ganska vanlig aktivitetsfördelning i den Anderssonska familjen...

...men, men - alla nöjda, vilket är huvudsaken!


Så mycket svamp är väl dock synd att säga att vi hittade. Men det spelar mindre roll, syftet var att hitta på nåt och barnen äter ändå inte svamp.

Jättegoda kvällsmackor till mamman och pappan fick vi iallafall ihop till. Eller vi, i vanlig ordning var det Patrik som stod för hittandet då jag är att räkna som totalt blind när det kommer till både svamp å bär i skogen..

Jag plockade lite mossa och gran istället för att piffa till ljungen på kökstrappen med. Blev riktigt fint.

Sista dagen i augusti idag - helt galet, var det inte nyss midsommar?!

Sommaren är kort, även när den INTE regnar bort...Still going strong...

2013-08-29 - 22:21:18
...Ellos!

Det har ju liksom alltid funnits och även om jag inte direkt kan räkna mig som stamkund så beställer jag nånting då och då.

Senast var nya underlakan till barnen.

Neonrosa (såklart!) till Rasmus och JÄTTEgrön (tron den hette ärtgrön) till Oscar.

Har bäddat med dem för 1:a gången idag och är riktigt nöjd.

Bra pris, riktigt tätvävd kvalitet, härligt intensiva färger och ordentliga resårkanter (använder nästan bara "drapålakan" i miniorernas sängar.)

Tummen upp för Ellos!

Sen återstår att se om jag blir lika nöjd med resterande del av beställningen. En skaloverall till Rasmus som med rabatt blev ett riktigt fynd...

Vi får väl se, om ett par veckor dyker den upp! Kanske får jag då nåt nytt att tipsa om ;-)...

Dokumentera mera..

2013-08-28 - 21:58:55
..eller också inte, det är frågan!


Vardagen snurrar på......och ibland hinner man liksom inte riktigt med.


Av olika orsaker har jag tänkt mycket fram och tillbaka på bloggens vara eller inte vara och har nog bestämt mig för att låta den vara - alltså vara kvar även om det för tillfället är lite glest mellan inläggen.Fortsätter dock att Instagramma i bibehållet tempo - elisabettan79.Livet är inte enkelt, men det är det väl kanske inte meningen att det ska vara heller...


...precis lika svårt som att vinna mot Oscar i monopol när reglerna hela tiden ändras - till hans fördel.

Men jag ska inte klaga, Oscar lät mig ha alla röda hus så att han kunde få ha de gröna...Go'natt, nu ska jag försöka ta igen lite sömn...


Det ska va blött...

2013-08-28 - 14:23:00
...å leva!
 
 
 
 
Japp, den här killen gillar att bada!
 
 
 
Och det har han så att säga alltid gjort!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Född med simhud mellan tårna - gissa o det är någon som längtar till veckan i Spanien?!

Årets bästa helg!

2013-08-23 - 22:09:57


Dagar att minnas.. ..länge!

Kan någon stanna tiden tack...?!

Liverapportering...

2013-08-22 - 16:48:32
...från Ommen!

Och låt säga att det är INTE så trångt idag...

...och inte särskilt varmt heller. Speciellt inte som solen som stekt hela eftermidda'n gick i moln nästan direkt vi kom hit!

Hur som helst, nog för att jag bytt om till bikini men nej, bada tänker jag inte!

Morgonhumör..

2013-08-22 - 10:00:00
 
..är INTE min starka sida. Och ska jag tro min man så blir det stadigt värre. Usch - stackars honom som får somna brevid ett lamm och vakna brevid ett rytande lejon ;-).
Men han är listig...
 
...senaste tiden har han nämligen kommit med kaffe på sängen åt mig - klart humörhöjande :-) ! Så också imorse.
Dessutom sov faktiskt barnen något längre än de brukar imorse vilket också gör sitt till. Busade till det lite och serverade kolhydratbomber i form av rostat vitt bröd med MARMELAD till frukost.
Rasmus reaktion på det var:
"-Är det lördag idag?!"
Hehe, snacka om invanda veckodagsrutiner... 
Nu har jag iallafall kört Mimmi, Musse, lilla OCH stora Hello Kitty till dagis, eh just det - Rasmus och Oscar hängde visst med också. (Snart får vi väl tillägg på dagisavgiften för allt utrymme Rasmus packning tar upp ;-)...)
Och idag blir det nog en bra dag för när jag kom ur duschen imorse tittade Rasmus skeptiskt på mig och sa sedan,
"-Du får kissa utan snopp! Meen det kommer växa ut en snopp på dig också sen mamma."
 
Ok, spännande ;-) ... ...Rasmus verkade iallafall tycka att han sagt något riktigt snällt och uppmuntrande!
Nu kör vi TORSDAG!

1+1=4

2013-08-21 - 19:57:30


Ibland måste man anstränga sig lite extra för att klara fokusera på det som är BRA snarare än tvärtom...

...och de här 3 - är det bästa som hänt mig, jag mår som bäst när jag har dem omkring mig!

-040410070410070929100117-

Märkessköld

2013-08-21 - 18:43:00
 
Kom på att jag faktiskt inte bloggat om märkesskölden jag pysslade ihop till Oscar en kväll för några veckor sedan när märkena började "ramla in" här hemma.Visst skulle man kunna köpt en färdig men jag tyckte det var roligare med en mer personlig tavla, och dessutom gav det mig en finfin "ursäkt" till att pyssla lite ;-) !
Använde lite smått och gott som jag redan hade hemma. IKEA's billigaste ram "Nyttja" i strl.13x18 , glitterfolie och satinband från Panduro och lite extra glitterströssel för lite "vattenplaskeffekt".
 
Som bakgrundsbild använde jag en bläckutskrift på transferpapper (samma som om man trycker egna t-shirtar med) som jag strök fast på en bit av ett gammalt örngott. Därefter stoppade jag den med vadd jag hade över i "bra-att-ha-lådan" och fäste samtidigt tunna, tunna band över bilden att fästa märken i.
Just stt stoppa den och få på bakstycket igen var lite knixigt och behövde faktiskt 2 extra händer samt lite svordomar för att få det rakt men till slut så! 
Nu pryder den sin plats över Oscisens säng, vilket han är MYCKET nöjd med! Ska bara få tummen ur och köpa en ram till diplomet också. 
Inte bara en märkessköld utan samtidigt ett minne av sommaren och de två veckornas simskola vid Ommen.  
Avslutning och simuppvisning, 130802. 
Nästa projekt är vimpelspel till barnens rum...

Blött..

2013-08-21 - 00:18:00
..och vi gillar't!
För att fortsätta där förra inlägget slutade...
..SIMHALLEN var eftermiddagens utflykt som gladde barnen så - äntligen är det öppet igen efter sommaruppehållet.
 
Oscar har väntat med spänning på att få tillämpa de färdigheter han fick med sig från utesimskolan under sommaren och idag bar det av. Nog för att han tog många märken ändå under simskolan men han var ändå inte riktigt nöjd då han snubblade på målsnöret för de sista två märkena han tänkt sig - silvergrodan och guldgrodan.
 
Kunskapen fanns där egentligen (bl.a simma 10 meter) men mot slutet på simskolans andra vecka började helt förståeligt både lillkillens krafter, fokus och vilja avta lite grann och lusten att LEKA och plaska var större än att simma. Dessutom blåste det en del på slutet och för en nybörjarsimmare ställer det till det ganska ordentligt på öppet vatten. 
Men idag tog han igen det med råge, 2 märken tog han (de han suktat efter!) utan minsta svårigheter och han var nog lite förvånad över hur lätt det var att simma i bassäng jämfört med utomhus. Urduktig är han och om han själv är stolt så är mamman och pappan det minst 20 gånger mer, stora killen!
 
Det fyller på...
Och lillebror är inte dålig han heller, och TOTALT orädd.. ..kan storebror så kan väl han - tror han! 
Mer UNDER än över vattnet, hämtar ringar på botten, hoppar, "paddlar sig" fram och kämpar så han nästan tappar andan både i lilla och stora bassängen. Ligger vi i lite och han lär sig att lyssna på instruktioner (DET är utmaningen ;-)!) så simmar han nog snart han också och han har ju faktiskt inte ens fyllt 4.
Som en parentes talar det helt emot en del av det positiva som sägs om babysim som Oscar fick gå flera terminer och Rasmus inte.Vattenvanan har de lika mycket båda två ändå men viljan att ta sig fram på egen maskin är faktiskt större hos Rasmus än hos Oscar i samma ålder.  
Väl hemma och kvällsmatutfodrade firade vi eftermiddagens bedrifter med lite glass...
...familjetid är bästa tiden!
Mysig eftermiddag men shit så schleeeten (på ren värmländska ;-)...) man blev. 
Nu har visst tisdag övergått i onsdag, dags att ropa på MrBlund kanske...
Go'natt!

Plötsligt händer det!

2013-08-20 - 13:39:00
 
Jag vet inte om det beror på att dagis har börjat igen och ordningssinnet som lärs ut där har börjat vakna till liv igen eller om det är allt mitt tjat som äntligen börjar ge utdelning eller om det är utgallringen, uppsorteringen och den tydliga förvaringen av alla leksaker som fått barnen att plötsligt PLOCKA UNDAN på det de dragit fram! Skitsamma vilket men det är en fröjd att de gör det :-) !Innan lunch hör jag Oscar komma ner för trappen och ropar till Rasmus som fortfarande är kvar där uppe,
"-Nu gör du klart det sista!"
Efter en stund kommer Rasmus också ner ropandes,
"-Jag är klar nu Oscar. Jag tog bort ALLTIHOPA!"
Storebrors makt eller vad?!Hur som helst, detta helt utan min inblandning! *Stolt och nöjd mamma* 
"-Vi parkerade några bilar på ett eget ställe också, det var väl ok?!"
Och det är väl klart att det är ok, särskilt när resten av leksakerna har "hittat hem"...
...och faktiskt, även om skåpet inte är sorterat precis som jag tänkte från början så är det fortfarande någorlunda sorterat och iordning - fortfarande efter ett par månader(!) eller mer... Imponerande!
Och om detta är min "Dagens bästa" så är barnens en annan... 
...här har de precis fått reda på att vi ska åka iväg på nåt de gillar om en stund.
På återskrivande ;-) !

Min egen trädgårdsmästare

2013-08-19 - 21:33:00
Hemodlat är bäst! I år har vi (låter bättre att säga VI ;-) även om det bara är Patrik som gullar med detta...) utökat växthuset med ett trädgårdsland.Potatis, morot, lök av alla slag, majs, sallad, rädisor, rovor, broccoli, squash, dill, persilja och jordgubbar har samsats på en 30 kvm jordbädd. Utöver detta rymmer sedan växthuset gurka, chili, paprika, tomat och melon så i sommar har vi inte behövt bära hem så mycket grönt från affären :-)!Sanning med modifikation dock då allt ännu inte är mognat - men det kommer!Och det är så lyxigt att bara kunna gå ut och plocka det man vill ha - särskilt sallad, gurka och potatis.Och tänka sig att det går att "lura" i även grönsaksvägraren Rasmus lite grönt. Finriven morot i ugnspannkakan och finskuren squash i ugnspotatisen... ...Oscar däremot äter så gott som alla grönsaker med god aptit! Duktig kille!Grönt är skönt ;-) !

Ingen vanlig dag idag...

2013-08-19 - 09:38:00
..för det är min allra bästa vän Marias födelsedag!
 
Som synes ligger paketet dock fortfarande på fel köksbord, borde ju varit i huvudstaden och inte här hemma men snart är det på väg :-) !
 
Så länge så får du en födelsedagshälsning från dina gudbarn här...
Fantastiskt spontant och hjärtligt, inte sant ;-) ..?!
 
Det är en strålande vacker morgon och jag började den med kaffe på sängen - tack älskling, 2 dagar i rad nu!
 
 
 
 
 
 
Ny vecka - MÅNDAG full fart!

Hur många lingon..?!

2013-08-18 - 07:45:35
Haha, ja INTE tillräckligt iallafall...


Igår lurade jag nämligen med mig min man ut på lingontur då jag tyckte mig sett så jättemycket rött inom ett område dagen innan. Hmm, lämnar ämnet där ;-) men det var iallafall mysigt med lite kvalitetstid över en kopp kaffe mitt på rälsen medan barnen höll igång sina farföräldrar...

Och ja, skoskaven från i fredags är fortfarande ett faktum men med skoskavsplåster och andra skor funkade det. Dock överväger jag en vilodag idag men det kanske mer p.g.a av att jag snubblade (eller - hade ordentlig markontakt med hela kroppen :-/...) och slog i knät ganska illa igår...

Blev inte så mycket mer gjort igårkväll efter "utflykten", jag var ganska trött, Patrik gick till skogs en tur och barnen var ganska trötta de också.

Rasmus somnade nästan innan han la huvudet på kudden, för trött för att ens märka att Musse och Mimmi låg kvar i soffan där nere.


NU däremot är det full fart på dem igen! (Själv ligger kvar i sängen...)

Go'morron söndag!

Kaffe?!Att härda ut?!

2013-08-17 - 10:56:00
Mina nya walkingskor fortsätter att vara emot mig. Lagom som jag läkt ihop från senaste dejten med dem (använt löpskorna under tiden) så har jag trasat sönder mig igen. Aj - skoskav med betoning på SKAV!!
Igår kändes det som om texten på min nya träningströja fick sagt sitt:
"No excuses, just results"
Haha, lite får man tåla...
      
Bortsett från skavet (som var ganska väntat) var det en skön promenad igår och jag vet av erfarenhet att bara man härdar ut så brukar man kunna bli kompis med de flesta skor hur illa de än verkar från början - dock får jag nog erkänna mig halvt besegrad och fega med skoskavsplåster till nästa tur...
Och ifall det är nån som missat det...
...pulsträning is the shit!
Och en tur utmed järnvägen ger verkligen de bästa förutsättningarna för att få upp pulsen om man vill. Nog för att tempot blir något lägre än på plan väg men tempo och puls är inte nödvändigtvis det samma - jag älskar verkligen min klocka!Och skoskav är knappast det värsta man kan råka ut för det som gladde mig igår var att jag inte kände av hälsporren alls trots en ganska tuff promenad - avvaktar lite med samtalet till Ortopedteknik...Nu återstår att se om häl och fot håller ihop tillräckligt för en sväng idag också...
Trevlig Helg!
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!