Vissa dagar...

2014-05-31 - 23:07:45
...är helt klart bättre än andra!

IDAG har det helt klart varit en sån dag!


Hoppas på något av en repris imorgon...

Bakpulverbröd

2014-05-30 - 16:29:03
Imorse fick killarna fixa sin egen frulle, eller ja med lite vägledning men det mesta klarade de själva!

För att smita undan jästiden (och få frukosten klar innan det blev dags för lunch!) satsade vi på bakpulverbak. Hittade detta recept på nätet, dock nöjde vi oss med att göra halv sats (6 st.).

12 bullar. (Lägg till ytterligare ett ägg till pensling!)

Oscar dekorerade sina med sesamfrön medan Rasmus petade in russin i sina - smaken är som baken!

Resultatet blev misstänkt likt scones och det hade nog varit godare att även format dem mera som scones (tunnare, plattare) då de blev ganska kompakta i "bullform"...


Barnen gillade dem dock och uppskattade att de fick göra dem själva! Helt klart värt en repris.


Mission completed!Allt för Dig!

2014-05-29 - 21:41:45

Hemkomna efter några dagar i Danmark där vi "gjort" Legoland i några dagar tillsammans med goda vänner.

Summerar vistelsen och konstaterar att det absolut bästa (förutom underbart väder och sällskap då!) måste varit när Oscar verkligen var storebror värd namnet åt lillbrorsan.

Rasmus passion för hundar fortsätter och när vi passerade ett spelstånd med jättehundar blev han helt hysterisk - han bara skulle ha en hund!! Och försök förklara för en hysterisk, eftermiddagstrött fyraåring att de inte går att köpa...

Han grät och han grät och han grät...

Oscar ställde sig på Rasmus sida och började tjata han också, fast INTE åt sig själv utan för att HAN skulle vinna en ÅT Rasmus.

Vi sa nej. Flera gånger sa vi nej (för momentet kändes väl orimligt för Oscar att klara av) tills Patrik gav honom alternativet,

"-Ok, du får försöka. Men då får du ingen glass istället."

Och det chockande svaret kom utan att han ens behövde tänka efter,

"-Ok. Jag väljer att vinna en hund åt Rasmus istället för att äta glass!"


Lilla godhjärtade älskling! Han vann ingen hund men han lovade Rasmus att göra ett nytt försök när han blev vuxen, vilket Rasmus faktiskt nöjde sig med...

...och SJÄLVKLART fick han glass - det är ju tanken som räknas!

*stolt mamma*

Och att brorsorna några timmar senare slogs som hund och katt - det hör inte till saken...

G L U G G

2014-05-19 - 22:28:51
Vilket konstigt ord egentligen...

...men nu är den här - första gluggen!

Skräckblandad förtjusning skulle man nog kunna kalla det och gluggen vill han helst hålla för sig själv. Fick dock ta en bild om jag lovade att "hålla den för mig själv" - därav syns inga bildbevis här.

Nu ligger tanden i ett glas med vatten.. ..och lillebror är skitsur för att han inte har nåt glas med en tand i...

Men, men livets orättvisor - sist jag blev av med en (eller rättare sagt flera!) tand /tänder fick jag istället BETALA för det och fick inte ens med mig nån souvenir att lägga i ett vattenglas hem. Konstiga regler!

Kökshemligheter...

2014-05-19 - 21:00:51

Ikväll blev det pankisar till kvällsmat och även om jag kanske inte tycker att pannkakor egentligen är en fullvärdig middag (fast ok ibland för det ÄR ju gott :-)!) så känns det åtminstone något bättre för samvetet att göra dem lite nyttigare.. ..även om det samtidigt innefattar visst mygel och oärlighet.

Rasmus äter som bekant inte frukt, meeeen banan och rivet äpple i pannkaksmeten - det funkar. Och dessutom hälften fullkornsmjöl så mättar det lite skönare.


Idag höll jag dock på att "åka dit" då Rasmus redan vid första tuggan smått irriterat frågar:

"-Vaaa! Har du haft B A N A N i dom här?!?!"

Men jag chansade och blånekade med förklaringen,

"-Banan nej! Hur skulle jag kunna klara steka pankisarna om det låg en banan i smeten..?!"

Och det höll han ju med om, bananer är ganska stora och borde ju synas...

...och nöjde sig där och smaskade i rask takt i sig 3 stycken och ett glas mjölk.

Storebror däremot hade inga invändningar. Visst, nu är ju han tvärtom mot Rasmus och älskar frukt men han sa ändå inget om smaken.

Rätt eller fel, men jag fortsätter med mitt fruktlurendrejeri så länge det går, jag menar det är väl inte värre än att tomtelögnen som går varm i världen år efter år?!

Och på tal om hemligheter..

..har bakat ikväll och receptet är så hemligt att jag inte vet det själv. (Baksidan med att exprimentera och inte anteckna under tiden!)Kräkerud..

2014-05-18 - 22:16:12
..eller nåt!

Vem försöker man lura när man tror att man faktiskt själv ska klara sig när man haft magsjukejour på två barn under några dagar..?!

Utan att gå in på någon närmare beskrivning så var det min (o)tur igårkväll och dagen idag har jag SOVIT bort... Patrik var gullig och öppnade balkongdörren åt mig iallafall så jag åtminstone kunde höra lite fågelkvitter för det har tydligen varit en kanon vacker dag!Lämnade dock sovrummet en stund jag också under eftermidda'n men återgick ganska snart till horizontalläge under filten inomhus igen... ...och där är jag fortfarande.

Fördelen (dock enda(!) fördelen) med en omgång magsjuka som får även den mest energifyllda (läs Rasmus) att tappa tempot är att man får lite perspektiv att uppskatta Busmusen när han nu är sitt rätta jag igen...

För hur det än är så föredrar man ju helt klart detta...

...framför detta!


Hehe, även om min make just efter dagen idag kanske tycker annorlunda då lillkillen jobbat hårt för att ta igen allt bus han missade under de 12 timmar han var dålig...

Nu vet vi iallafall att det går att spruta vatten INOMHUS med trädgårdsslangen.. ..men det är inte rätt ;-) ! Och bara för att pappan utsett vad han tycker är en bra plats för soluret behöver det ju inte betyda att Rasmus håller med.. ..ombyte förnöjer! Älskade lilla pluttskrutt!
Imorgon är en annan (förhoppningsvis piggare!) dag...

När vardaglig rutin byts mot en akutsituation...

2014-05-16 - 22:57:05

Inte bara Teddy som är lite hängig idag...


Vanligtvis tänker vi inte så mycket på Oscars sjukdom, så länge han är frisk rullar det liksom bara på med medicin 3 ggr/dag och rutinkontroller på Barnmottagningen i Karlstad då och då men ibland...

Natt mot onsdag vaknade han och började kräkas och när han sedan inte klarade behålla sin morgondos med kortison blev han snabbt sämre, slöare och svagare och för 1:a gången sen han föddes var vi tvungna att använda vår akutmedicin.

Men en högdosspruta senare piggade han lyckligtvis snart på sig igen...

Nu (eller sen igår eftermiddag...) är det lillebrors (o)tur istället.


Slocknade vid halv 7 ikväll och sover fortfarande - dock på mjukare underlag nu...

Måste bara visa vad världens bästa storebror gjorde igårkväll när Rasmus började må dåligt.


Rasmus kärlek till Hello Kitty har övergått till HUNDAR och för att muntra upp brorsan riggade Oscar nåt fint att titta på för honom...

(Passande nog med toapapper som byggbas...)

Nä, mycket knapp sömn de senaste 3 dygnen.. ..imorgon är en annan dag!
Att det inte alltid blir som man tänkt sig...

2014-05-14 - 23:20:38
...behöver inte alltid vara fel - eller?!


Har varit på en skön (men tämligen SMUTSIG!) skogspromensd med voffs ikväll och än en gång konstaterat att jag och SKOG är lite som eld å vatten.

Jag har verkligen ingen känsla för norr, söder, öst eller väst men jag har gett mig DEN på att jag till slut ska få det!

De senaste månaderna har jag varit vilse mer än en gång men eftersom att det varje gång ordnat sig så ger jag inte upp. Dock har jag efter påtryckningar från min man införskaffat en kompass som jag faktiskt fick användning för nu ikväll.Och då jag satt som "majmål" att traska 25 mil så gör det ju inget att det blir fel ibland - man får se det som bonuskilometrar ;-) !

Och kanske jag nån gång till dlut kommer ut ur skogen på precis det ställe jag tänkt och trott (har ännu ej inträffat!)...


Tur jag iallafall har fint sällskap med mig! Älskade promenadkamrat!

På rätt spår...

2014-05-01 - 23:36:54
...till slut!


Men ganska trött och lite smått öm under fötterna..

Dagens promenad blev kanske lite längre än tänkt (sammanlagt 17 km, typ 9 km mer än "planen")...

...men, men vädret var iallafall fint och för en gång skull var vi inte vilse - bara en aning förvirrade...

Överväger faktiskt att låta fötterna vila imorgon...Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!