Roadtrip...

2012-06-30 - 08:02:00
Ska det va så ska det va...
 
Nu hoppas vi bara att vädergudarna är med oss som beräknat...
 
Allt klart för avfärd!
 
 
Ha en bra dag! Det tänker vi ha :-) !

Semestertider...

2012-06-29 - 22:40:13
...är mystider. Varje dag blir lite som helg och man skulle ju kunna tycka att "fredagsmys" blir lite överkurs. Men försök övertyga Oscar om det - han har tjatat om fredagsmys sedan i förrgår och lillebror är förstås inte sen att haka på han heller!
Ingen kan "möla in" popcorn som Rasmus kan! Snabb är han också, vilket Oscar vet om så när Rasmus tömt sin bytta gömmer Oscar sin för att få ha den ifred....
 
 Nä, nu får det nog bli natta här om vi ska orka med morgondagens äventyr...
 
----
 
Förresten idag fick jag reda på att man kan bli gravad på kyrkogår'n. Det berättade Oscar när vi var där och fiskade. Låter lite makabert på sitt sätt....
 
 

Det nappade!

2012-06-29 - 20:32:08
Idag skuIle kanske vädret kunnat vara roligare... Men vi tog oss iallafall iväg bort till kyrkan och metade en stund på eftermidda'n.
Patrik har även försökt lära mig lite av "metekonsten" men av någon konstig anledning nappar det aldrig när jag håller i spöet så jag får väl erkänna att jag helst ansvarar för picnickorgen under såna här utflykter... Tur för Patrik att han nu har 2 nya små lärljungar... Och faktiskt, Oscar fick upp ett par firrar, HELT på egen hand.
Rasmus däremot ville gärna hålla i spöet och "vispa" runt med det i vattnet, annars tyckte han det var roligast att kasta stenar i vattnet...
Fisk passar bäst som fiskpinnar om man frågar Rasmus...
 
Och vad är väl en utflykt utan fikakorg ;-) ?!
 
Och på tal om fikakorg, dags att börja förbereda lite inför morgondagens utflykt...

Kvällsfrid...

2012-06-28 - 21:32:18
...barnen sover, maken målar och undertecknad njuter ett glas rött med bästa tänkbara utsikt ♥ i kvällssolen!
 
Inte mycket att klaga på...

Det ska va gott å leva...

2012-06-28 - 14:35:10
Vissa bilder talar bäst för sig själva!

Robin Hood

2012-06-27 - 22:59:22
- the next generation?!
 
 
Igår tillverkade Patrik svärd åt de små och idag pilbågar.... Hmm, undra vad det blir härnäst?! Men, men barnen är MYCKET nöjda (kanske inte så konstigt?!) och Oscar börjar faktiskt få in snitsen riktigt fint!
Och DÄR gick den iväg!
Ett under att jag lyckades få det på bild!

12 km...

2012-06-27 - 19:52:00
...var sträckan det blev i förmiddags. Även om Runkeepern även idag envisades med att stänga av sig på hemvägen. Taskigt med satelliter borta i urskogen kanske...
 
 
En skön tur, enda haken (förutom att varken Runkeepern eller Spotify verkar vilja samarbeta åt det hållet) var att jag hade på tok för mycket kläder på mig - varmt blev det!

Det tar på krafterna...

2012-06-27 - 17:43:27
...att vara ute med pappa och grejja i värmen hela da'n!
Efter duschen somnade lillkillen såhär, SITTANDES i soffan.
INte lätt att vara i "mellanåldern", sova eller inte sova mitt på da'n...
 
Vi andra tänkte käka hamburgare på altanen nu, Rasmus plan verkar vara att fortsätta sova...

Och efter sol...

2012-06-26 - 22:15:52
...kommer regn!
Satan i gatan vilket oväder det blev plötsligt här ikväll! Skyfall och blixtar och dunder i minst 45 minuter, från ingenstans för vi har faktiskt haft det riktigt fint idag. Några regnstänk här och där under dagen bara men annars jätteskönt. Och lika tvärt som det kom, lika tvärt försvann det för nu är himlen klar igen!
 
Hur som helst har barnen tagit igen att de spenderade större delen av dagen inomhus igår med att vara utomhus hela dagen idag. Rasmus, mellan åtta och halv 6 och Oscar från 10 snåret. Inte ens inne för lunch och fika - det har vi intagit utomhus... Gissa om det var två små killar som var ganska lättsövda ikväll?!
 
Och som de har lekt ihop idag! En riktigt bra "syskondag", full sula och bara kul, inget bråk! Patrik sågade till dem varsitt svärd och sedan har de lekt riddare för fulla muggar. Underbaringar!
 
Ikväll anföll Patrik penseln en sväng också...
Vitt, vitt, vitt - äntligen varmt nog för att måla... Retligt bara att det började störtregna någon timme senare, men färgen verkar ha klarat sig...
 
För egen del har jag faktiskt spenderat största delen av dagen inomhus - men nu är det STÄDAT överallt. T.o.m de där skrymslena som man inte tar varje vecka (iallafall inte jag!) bakom soffan, takplafonder, taklister o.s.v. Skönt att få det gjort och bäst att passa på när killarna (alla 3!) var ur vägen. Dock känns det i min onda hand nu att jag gjort åtminstone ett par knop för mycket under dagen, men men nu är det gjort.
 
Således hanns det inte med nån promenad idag, får bli en längre tur imorgon!
Strax dags att sova - idag blev det verkligen full dag!
 
 
 

Efter regn...

2012-06-26 - 10:34:53
...kommer sol!
 
 
Jag har ägnat förmiddagen så här långt åt att städa och tvätta (finfin tork idag!). Patrik och Rasmus har varit ute och grejjat och Oscar har suttit inne och surat över att hans svarta överdragsbrallor är blöta sen igår för de gröna vill han INTE ha!!!!
 
Nu ska jag dock ta en liten paus i fejjandet och se om jag inte kan lura ut den lilla surisen.... Den närmsta planen är nämligen en kaffekopp på trappen!

Ny vecka...

2012-06-25 - 21:15:02
...nya mil!
 
Zingo och jag trotsade ösregnet i förmiddags och gav oss ut på en tur. 1 timme och 45 minuter senare hade vi avverkat 11 km.
Gick ungefär samma varv som igår, bara att jag passade på att gå järnvägen åt ena hållet när jag för en gång skull inte hade barnvagnen med mig. 3,5 km järnväg, 4 km landsväg och 3,5 km grovt kuperad skogsbilsväg - snacka om varierande träning...
Det är inte alltid jag använder Runkeepern längre men idag när jag faktiskt hade den på så slutade den givetvis fungera efter 7 km... Typiskt eftersom jag just idag var lite nyfiken på sträckan. Men som tur är går det ju att korrigera i kartan i efterhand så det har jag gjort för att få fram det rätta avståndet.
 
Fick dock lite skav på vänster fot idag så vi får se hur det funkar att gå imorgon....
 
 

Blött...

2012-06-25 - 20:36:46
1:a riktiga semetserdagen idag och ja, vi har iallfall inte behövt slösa nån solkräm...
 
 
Meeen, jag hörde inte barnen klaga....
 
 
 
Och faktiskt, i skrivandets stund har det börja klarna lite på himlen... Finns det tid finns det hopp ;-) !

Annars då?!

2012-06-24 - 23:10:56
Förutom att Patrik var gullig och gav mig sovmorgon imorse har jag som sagt varit ute på en ordentlig promenad, lagt upp byxor, tvättat (som varje dag!) och bedrivit storkök. Spännande va ;-) ?!
Det hamras och skruvas! Bra blir det! Patrik och svärfar har dessutom snickrat innertak på farstukvisten.
 
Och något från kvällens "storköksprojket"...
Kommer nog drömma om piroger inatt. 32 piroger blev det, till störst del med köttfärs men några med skinka och ost. Gott och perfekt utflyktsmat (om det nu blir uppehåll någon dag under semestern så vi kan komma oss ut på något...)
 
Hade tänkt hinna lägga upp lite bilder från midsommarafton idag också men det hanns inte, åter igen - dygnet har visst bara 24 timmar!
 
Och nu  - go'natt!

Nästan halvvägs till Karlstad...

2012-06-24 - 22:52:06
...har jag promenerat den här veckan! Eller nja, kanske inte riktigt men iallafall nästan 5 mil...
 
Jag, Rasmus och Zingo tog oss en ordentlig tur idag i minst sagt omväxlande väder. Sol, blåst, regn, sol o.s.v. Men riktigt behaglig luft att knalla i faktiskt.
Rasmus somnade dock ganska snart och sov gott på de skumpiga grusvägar inne i skogen som vi tog oss fram på. Och var inte alls nåt sugen på att vakna när vi kom hem heller...
 
Hur som helst, mycket nöjd över veckans insats. Kommit ut varje dag, det är bra. Nu ska jag försöka fortsätta så här...
 
(Och visst, ska man va petig så har vi 12 mil till Karlstad. 6 mil nästa vecka då kanske...?!)

Midsommardagsmys

2012-06-23 - 23:08:09
Ikväll fortsatte vi midsommarhelgen med lite grillkalas med svärföräldrarna.
Husbonn blandar välkomstdrinkar. Inte alla som har en egen bartender i köket ;-) ♥!
Och som jag nämnde tidigare har det varit lite si och så med vädret under eftermidda'n, men allt går bara man vill...
Och till slut kom maten på bordet och både små och stora blev mätta å belåtna! Dock fegade vi lite och satt inne och åt... ...vilket var ett ganska klokt beslut!
 
 
Till efterrätt blev det hallonrutor, kaffe och avec. Inte illa alls faktsikt ;-) ! Receptet hittar ni här!
 
 
Tack för ikväll Alice & Kent!
 
Nu tar vi kvällen här på berget!
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!