Potatis- och morotsrieska

Nåt som vi senaste tiden ibland äter till lax här hemma är denna superenkla kombination av bröd och potatis. Väldigt enkelt och fort att göra.

I ursprungsreceptet ska man klicka ut smeten till 8 kakor men det gjorde jag bara första gången, mycket lättare att göra en stor kaka och dela den i bitar efteråt.

Rieskan är godast att äta direkt, känns lite svampig om man värmer upp den i t.ex en matlåda men det funkar väldigt bra att halvera receptet.



Potatis- och morotsrieska

1,5 dl potatismospulver

2 dl finriven morot

1 ägg

1 burk (3 dl) gräddfil (fungerar också bra med turkisk yoghurt eller creme fraiche)

ca. 1,5 dl vetemjöl



Blanda alla ingredienser till en jämn smet och smeta ut degen med mjölade fingrar på en plåt med bakplåtspapper. Klappa "kakan" med mjölade fingrar och nagga med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen (250°) i ca. 15 min.


Mumsigt till lax!


Klar favorit hos Rasmus! (Förutom idag då.....)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0