Smarrig räkpaj

Ingen viktväktarmat precis men attans så gott! Dessutom bra att man inte behöver oroa sig för vampyrangrepp efteråt ;-) !



Pajdeg:

2 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
90 g smör / margarin
½ dl kallt vatten

Fyllning:

200 - 300 g. skalade räkor (Ca 1 kg oskalade)
125 g färskost
2 dl grovriven lagrad ost
2 ägg
salt, peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde
1-2 msk finhackad dill

Jag hade i ett gäng klyftade coctailtomater också.



- Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en låg plattform. Låt den sedan med fördel stå och "vila" i kylskåp åtminstone en halvtimme.

- Strö räkorna över botten, eventuellt kan några sparas till garnering.

- Rör samman vitlöksosten och den rivna osten med äggen.

- Salta och peppra och pressa i vitlöken.

- Tillsätt grädden och dillen.

- Häll blandningen över räkorna och grädda i 175 grader, ca 25 minuter eller tills fyllningen stannat.




Och som alla pajer smakar den bäst och mest om den får svalna lite innan servering.

Nästa gång tror jag vi ska testa att blanda räkorna med kräftstjärtar så blir den nog ÄNNU godare!

Ikväll blir det dock inte paj då maken önskat mexikanskt aka nachostallrik (och ibland måste ju han också få sin vilja igenom ;-) ...) Men för all del, gott det också!

Vad ska ni andra smörja kråset med fredagkvällen till ära?!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Igår blev det en pirog och smörgåsar till middag... Haha. Slarvar lite när jag är ensam hemma! Tråkigt att laga mat till mig själv! Sebastian åt 1/3 burkmat! Uppdelat på 2 försök... Han har ingen aptit än stackarn!

2012-03-10 @ 11:40:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0