Köttfärsbiffar - från 8 mån.

Vid 8 månader börjar livet, rent matmässigt alltså ;-) ! Nu börjar det likna nåt och Rasmus mat ser riktigt aptitlig ut om man jämför med puréerna han har ätit hittills.

Har alltså för första gången testat att ge honom mat med lite grövre konsistens, biffar i små små bitar istället för helt söndermixat. Var ganska skeptisk till att han skulle godta det med tanke på att han vägrat allt med bitar i tidigare men detta slank ner helt utan problem...


Kokt potatis, morotspuré, majspuré, biffar och lite sås gjord på steksky och avredd med mjölk och maizena -smaksatt med tomatpuré.

Receptet kommer som mycket av de andra recepten från häftet från BVC. Perfekt att styckfrysa och bara plocka fram det man behöver till en måltid. 

Från 8 månader.

(13 pannbiffar eller 26 köttbullar)

4 msk ströbröd
2 dl mjölk
1 liten finhackad lök
1 liten finriven morot
1 ägg
600 g. nöt eller blandfärs
1 krm vitpeppar
margarin till stekning

Tillvägagångssättet är ju precis det samma som när man gör vanliga köttbullar. Receptet också förutom att det inte innehåller nåt salt då!

1. Blanda ströbröd med mjölken och låt stå och svälla i 5 minuter.

2. Skala och finhacka lök och morot.

3. Blanda färs med alla ingredienser och rör smeten jämn.

4. Forma köttbullar eller biffar och stek 2-3 minuter på varje sida så de får fin färg och efterstek på lägre värme så att de blir ordentligt genomstekta. Biffarna ska få färg men ändå inte för hård stekyta.



Jag skippade dock löken i biffarna. Dels för att jag inte hade nån lök hemma men också för att det är ganska "god fart" på Rasmus mage ändå för tillfället... Nästa gång ska jag nog testa att finriva i lite äpple också. Det hade jag i våra biffar nån gång och det blev faktsikt riktigt gott och saftigt framförallt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0