Gott Nytt År!

2013-12-31 - 17:52:47Nu ska vi fira in det nya året med goda vänner!

Var rädda om varandra!Att se det positiva...

2013-12-30 - 22:34:28
...är egentligen inte så svårt när man ser saker ur ett större perspektiv.

Faktiskt så är jag glad över att få dammsuga, torka golv och plocka, plocka, plocka saker i något som liknar en "neverendingstory" för att inte tala om att bestiga tvättberg...

...och nej, jag är INTE ironisk. För det är ändå det verkligaste beviset som finns på att jag inte är ensam, beviset på att jag har en familj!

Faktiskt är det inte så dumt att trampa på legobitar och medla i syskonfejderna heller för det får jag göra för att jag har barn (världens bästa dessutom!) och för att de är fulla av liv och egen vilja.

Sedan är ju förstås inte alla dagar rosa och fulla av skratt och gos men för varje motgång man går igenom tillsammans desto starkare blir man som enhet.

Rasmus uttryckte förresten detta väldigt bra och fint häromkvällen när han somnade omgiven av hur mycket gosedjur som helst (även snuttetrasorna som plötsligt blivit högintressanta igen),

"-Dom är i samma lag som tigern, som en familj!"


2013 går inte till historien som världens bästa år direkt men så är det ju framåt man ska se snarare än bakåt!

Har förresten ägnat dagen idag åt att vara lycklig - alltså städa, plocka, "syskonfightmedla" och tvätta ;-)...Gott slut på er!Det ska börjas i tid...

2013-12-29 - 22:12:47
...nästa år kanske Oscar gör tårtan helt på egen hand...?!


Vår superduktiga kille, med lite vägledning gjorde han nästan all dekoration av smörgåstårtan själv. *stolt mamma* Räkorna fick dock jag lägga på för att det gillar inte lillkillen...


Sedan blev det kalas! Och japp, tårtan blev med beröm godkänd i år också - tur ;-) ! Eller ja, av de 5 som åt av den vill säga - Rasmus smaskade makaroner och köttbullar istället, och var mycket nöjd med det.


Efterrätten som var glass åt han däremot villigt av, för att sedan däcka på soffan - det tar på krafterna att uppvakta pappa!

Födelsedag - check! Nu laddar vi om för nyårsfirande med goda vänner.


29 december 1972

2013-12-29 - 14:41:56
En bra dag...


...för om det inte varit för den dagen skulle inte dagen idag se ut som den gör heller, grattis älskling!

Kaffe och paket på sängen och sedan en heldag med bössan i skogen - enligt traditionen precis!

En annan nästintill helig tradition är det som står och gottar till sig i kylen...

...snart dags att ta fram den och fixa det sista innan svärföräldrarna kommer för att hjälpa till att smaka upp den. Faaast först vore det ju en fördel om födelsedagsbarnet själv kom hem från skogen ;-)...


Stämplar ut...

2013-12-28 - 21:58:26
...för nu är jag helt slut!

Vaknade tidigt, faktiskt först av alla (ovanligt!!!) och efter 1 mil på motionscykeln, kaffe, dusch och frukost har jag sedan spenderat några timmar i Töcksfors.

Ingen direkt trängsel om man säger så...

Handlade mat till kommande födelsedags- och nyårsfirande, en julklapp till mig själv(:-) !) och en present eller två till morgondagens födelsedagsbarn.

Och sedan hem, plocka upp, slå in paket och sätta fart med kökstjänsten...Nu tänker jag inte göra ett smack mer ikväll - trött!
Over and out från Fru Duracell !Olika personer...

2013-12-27 - 23:34:39
...drivs av olika passioner !

Efter en lååååång startsträcka ikväll tog jag mig till slut ut på en runda. Inte långt och inte fort men jag kom ut trots snålblåst och regn och det räcker för "en klapp på axeln" idag iallafall. Och på vägen hem hämtade jag posten där det låg en tidning och väntade på min man. Alla nöjda - fredagsmys i stugan ;-).

Annars har dagen gått i barnens tecken...


Nästintill utslitna fingertoppar av legobygge och ruggigt trött på julmat men nu är julklappslegot ihopbyggt och resterna från julbordet uppätna !


Och även om vi kanske har olika passioner på en del plan delar vi ändå något lika...

...våra små älsklingar !

Over and out !


För GOD jul?!

2013-12-27 - 08:39:04Bläääuk! Dagen efter annandagen och känslan i kroppen är... En evig kamp är vad det är!


Låter bilden tala för sig...Annandag jul

2013-12-26 - 21:50:15


Och idag har det inte gått i många knop - vilket nog var precis vad jag behövde...

Barnen har tillbringat större delen av dagen hos farmor'n och farfar'n dit även jag och maken anslöt framåt kvällen för lite kvällsmat. Eller lite och lite, en gudomlig älggryta - tack för den!

Idag har vi verkligen haft julfrid :-)!

Go'kväll!

Zzzlaaappt!

2013-12-26 - 11:20:55

Utvilad! Rackarns så skönt det är att ligga kvar i sängen och somna om utan att behöva känna nån stress över att morgonen plötsligt övergått i förmiddag. Det händer inte så ofta men idag :-).


Det kändes fint när Patrik satte på sig sin allra finaste (enligt mg!) t-shirt och gick ner för att sätta på kaffe och fortsätta gårdagens legobygge tillsammans med barnen medan jag låg kvar.


Rasmus - killen som börjar varje morgon med ett skratt! *lycka*

Men nu är även jag uppe, samtliga har fått i sig frukost om än en sen sådan och det kanske är dags att göra något av den här dagen. Faktiskt lite sol, vindstilla och inget regn än så länge, alltid något även om det knappast är skidväder...

Måååånga timmar bakom detta mästerverk...

God fortsättning på er!
Juldagen..

2013-12-25 - 22:41:00


..eller lugnet efter stormen liksom.

Och är det jul så är det, då får man smaska chokladtomte fortfarande iförd pyjamas... Haha, Rasmus som inte ens gillar choklad.. ..men chokladtomtar är tydligen inte samma sak ;-)!

Och förutom att smaska choklad så har dagen gått i tema LEGO ! Mycket nytt att bygga ihop.

Oscar är fantastisk duktig till att klara det mesta själv (precis efter ritning) men vissa delar behöver han lite hjälp med.

Och just denna byggsats (som dessutom är skitstor!) är från 8 år så det är inte så konstigt. Det som nästan är mest fascinerande är att han klarar hålla koncentrationen, idag har han byggt precis heeeela dagen och var lika skärpt hela tiden. *stolta föräldrar*

Rasmus har faktiskt varit förvånansvärt fokuserad på legot han också långa stunder.. ..men lite bus har han ju förstås hunnit med ändå. Och tur är väl det, annars skulle han ju inte vara Rasmus!

Och där sätter jag punkt - en annandag imorgon ;-)...10:e gången...

2013-12-24 - 23:01:52
...jag firar jul ihop med min man och hans föräldrar. Och ja, barnen förstås men de har ju inte varit med riktigt från början!

Tänk va åren går (utan att jag blir ett dugg äldre ;-)...).

Och svärmors hemvispade cocosbullar blir bara smaskigare och smaskigare med åren!

Go'natt!God Jul!

2013-12-24 - 08:41:23God Jul från oss i huset på berget!

Här inleddes morgonen kl.6:20.

Uppskruvade är en underdrift <3!

Dags att ta tag i dagen!
Undra om tomten är vaken?!

2013-12-23 - 23:55:54

Knappast prickfritt men hyfsat iordning...

Strumporna är iallafall "preppade", tomtebyn "specialpyntad" och julmaten är förberedd så långt det går -och eventuella dammtussar ligger troligtvis kvar även på ons/torsdag...

Dags å sova!Många järn i elden...

2013-12-23 - 19:32:36
...eller ska man säga många grytor på spisen?!

Bröd har bakats, risgrynsgröt har kokats och likaså en laddning till med chokladfudge. Låter inte så mycket men jag har haft att göra lääänge.

Stekt fisk och potatis till kvällsmat och efter det soffkolapps!

1, 2, 3 - tar sats för att sätta fart igen.. ..da'n före da'n som det är!Sockerfritt...

2013-12-23 - 16:27:00
...helt garanterat faktiskt!  
Nu är "pepparkakshusen" jag och barnen påbörjade förra veckan färdiga! Ett riktigt roligt pyssel faktiskt.Oscars hus är klätt med en slags "skumpapper" medans Rasmus är gjort med filtark. Skulle jag någon gång göra projektet igen ska jag absolut använda filt för det var enklast att jobba med. Nu återstår bara att dekorera med lite "snö" och riktiga pepparkakor. Iallafall runt Oscars hus, Rasmus ser inte sitt hus som en prydnad utan mer som en bostad för diverse plastfigurer...Och det är inte bara byggnader som är sockerfria här i huset... ...för nu är Herr Pepparkaka nyfixad och redo för att hålla Texas sällskap ute på trappen igen.Nästan finare än nyskick blev han faktiskt :-). Undrar förresten om det är nån mer än jag som målar 10 cm från stryktvätten...
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!