Det som varit, det som är...

2011-05-31 - 22:52:26

...och det som kommer!

Sant. Men ibland tror jag inte det är fel att faktiskt ändå titta i backspegeln på både bra och dåliga saker. De bra för att de är fina minnen och de dåliga för att de trots allt är en del av den man är idag och samtidigt kan det ibland få en att höja toleransnivån mot vad man tycker är jobbigt (när man påminns om hur det var när det verkligen var jobbigt!). Så funkar jag iallafall och att tänka tillbaka på "tråkigheter" av olika slag kan också på många sätt få mig att uppskatta de bra saker som jag har runtomkring mig i nuet mer. Livets med- och motvind liksom!

Idag när jag hållt på och pysslat med de nya fotoramarna har jag verkligen blivit överöst av minnen då jag suttit och kollat igenom massor gamla bebisbilder på barnen. Det är så roligt och det är väldigt lätt att tappa bort tiden och drömma sig tillbaka, på gott och ont. För även om man ibland kan få mer eller mindre panik över att barnen växer så fort så har "resan" till nutid inte bara varit mysig, gullig och enkel. Oscar med sin CAH-diagnos som vi inte märker av så mycket nu men som var en väldigt stor del av vår vardag hans första år i livet.

Mycket sjukhusbesök och ovisshet blev det hösten -07.

Och för Rasmus del hann vi knappt mer än att pusta ut över att hans pku-test var ok förrän vi upptäckte att han hade ett stort ljumskbråck som behövde opereras (dock väntades det in i det längsta för att han skulle få växa till sig lite med tanke på narkosen...)och sedan blev han blev han ju dessutom JÄTTEsjuk i RS-viruset. (Vilket som sedan dessvärre har förföljt honom i form av täta luftvägar vid varje förkylning - som varit MÅNGA!)

Det slog det mig att det nästan på dagen är 1 år sedan (27:e maj) Rasmus opererade bort sitt ljumskbråck. Shit va tiden går! Så här såg vår minsting ut vid den här tiden förra året...


Han var så söt i sin lilla blå rock. Vid de tillfällen jag själv burit landstingets kläder har jag både kännt mig som (och sett ut som!) ett stort tält!


Välkomstkommitén hemma!

Och av ljumskbråcket är det nu bara ett fint, smalt streck kvar...

Och även om det var bland det läskigaste jag varit med om när de sövde honom så var det en stor lättnad efteråt när det var klart och bråcket avlägsnat. En sak mindre att oroa sig för!

*peppar, peppar* Så har vi faktiskt hållt oss relativt friska här hemma nu väldigt länge. Skönt! Och hur det än så är livet MYCKET lättare nu än vad det var för ett år sen. För även om barnen kräver mer på ett sätt i takt med att de växer så kräver de mindre på ett annat! De blir mer självständiga, sover bättre, äter vanlig mat och på många andra sätt (om man bortser från väldigt mycket egen vilja och trots då!) lättare att ha att göra med! Var tid har givetvis sin charm men en sak som är säker är att livet med barn bara blir bättre och bättre hela tiden!

Men viktigast av allt är att man märker att syskonen faktiskt börjar få utbyte på riktigt av varandra och det är en stor lycka som gör det värt allt slitet som speciellt 1:a året som tvåbarnsfamilj inneburit.

♥ Så länge vi har varann! ♥


"Vi håller ihop även om det skulle storma". Det här trädparet fick vi av pappa och hans fru på vår bröllopsdag. Den pryder vår balkong nu och det ligger mycket i texten på skylten....

Nä, det var får vara allt för idag, från att ha fångat dagen ska jag nu försöka fånga natten!

Go'natt!

Jordgubbar och glass i repris....

2011-05-31 - 20:23:57

...och inte Oscar emot om man säger så!
Go'fika i granngår'n fick avsluta denna tisdag! Mysigt!


Lillebror mumsar bulle!

Och helt plötsligt duger det tydligen att käka glass också!Och nu sover de små juvelerna gott i sina sängar - tyst och lugnt i huset!

Hur tänkte jag nu...?!

2011-05-31 - 15:44:29


Hörselskydden på när mamma ut med gräsklipparen ska gå!

Hmm, man lär så länge man lever och dagens lärdom får väl kanske bli att det INTE är så genomtänkt att klippa gräs med "handjagaren" när man redan har ont i handleden innan... Men, men nu är det gjort!


Tur att jag fick lite hjälp på slutet....

Nu blir'e strax tidig kvällsmat så vi hinner fika hos svärmor och svärfar innan läggdags!

Istället för att dammsuga....

2011-05-31 - 12:24:55
Har ägnat ett par timmar åt att fixa med "tittskåpsramarna" jag köpte på IKEA i förra veckan...Tanken är att det ska bli en för Oscar och en för Rasmus och de ska sitta ovanför våran säng. Haha, eller brevid sängen för Patrik var INTE särskilt sugen på idén att fästa dem över huvudet där vi sover ifall de ramlar ner.... Det kanske ligger nåt i det han säger, men det skulle jag ALDRIG erkänna!

Hursomhelst i sovrummet ska de iallafall upp när de är färdiga. Dock har jag ändrat mig angående utformningen redan ett antal gånger så vi får väl se hur det blir... Just nu sitter jag och väljer ut bilder, ett evighetsprojekt bara det eftersom det finns ganska (läs MASSOR) bilder på båda barnen, kruxet är bara att jag vill ha ungefär likartade bilder på båda barnen. Hmm, återkommer med bilder på det färdiga resultatet...

Lunchdags nu. Rasmus har sovit en stund, men egentligen alldeles för kort för att orka med eftermidda'n så vi får väl se hur det påverkar humöret senare...


En liten tröttmössa efter frukost imorse... Vaknar man redan halv 6 så gör man, då blir man trött igen redan på morgonkvisten och får ta igen sig en stund på köksgolvet!

Eftersom svärmor var bortrest i söndags när det var Morsdag ska vi dit ikväll istället för att ta en liten fika. Patrik har som vanligt mycket på jobbet så jag förmodar att jag och barnen knallar dit lite i förväg så att det inte blir för sent. Får nog bli ett väldigt lätt mellanmål i eftermiddag för att istället ta en tidig kvällsmat innan vi knallar bort. Intresseklubben antecknar va?!

Nä, dags att värma på lite mat till mig och liten nu innan vi ska hämta stor från dagis!

Efter regn kommer sol, eller tvärtom!

2011-05-31 - 09:42:01

Haha, man ska aldrig prata högt om fint väder...

 

Precis när jag öppnade ytterdörren kom det några stänk och innan vi kommit ner för Fridhemsbacken var vi mer eller mindre dränkta... Ja, jag och Oscar alltså - Rasmus satt ju bra skyddad inne i sitt "tält"...


Hmm, enligt yr.no skulle det komma några droppar först efter lunch... Så troligtvis tittade vädermakterna fel på klockan....

Men nu skiner solen igen och termometern har stigit till 17,5 grader!

Sista dagen i maj

2011-05-31 - 08:08:52

Och dessutom sista dagisdagen för denna vecka eftersom att det är helgdag på torsdag. Lite konstigt känns det att det faktiskt totalt bara är 5 dagisdagar kvar för Oscar innan sommaren och sedan till hösten ska han ju som jag redan berättat börja på skolan istället... Men, men det blir nog bra (kanske är jag som kommer ha svårast att vänja mig ;-) !). Det hade inte varit några som helst problem när de var där och hälsade på förra veckan och innan det är dags på riktigt i höst är det 4 inskolningstillfällen inplanerade + att vi troligtvis kommer gå dit något extra och hälsa på när de öppnar efter semestern.Igårmorse när jag lämnade honom hade de fått ett helt lass med nya leksaker så han hann knappt få av sig ytterkläderna innan han sprang in. Det roliga var att Rasmus också såg att det var lite extra roligt och var mer motstridig än någonsin till att gå därifrån. Rasmus tycker nog att det är hemskt orättvist att storebror får vara där och leka medan han själv måste följa med tråkiga mammma hem igen... Hmm, men hans tid kommer ju i augusti - det ska bli mycket spännande att se om han tycker det är lika kul att vara där när inte jag är med....

Ser ut att bli bättre väder läs inte så förbannat blåsigt! idag. Ska man tro yr.no så kan eftermidda'n bjuda på upp till 22 grader. Inte helt vindstilla dock men lite lugnare.... Men, men vi får väl se hur verkligheten ser ut. Just nu ser det iallafall ganska ok ut och är redan 15 grader.

 

Nähä, dags att svepa kaffet och göra dag på både barnen och mig själv!

Tjingeling!

Glada barn!

2011-05-30 - 20:28:20


Senaste veckan upplever jag att barnen varit väldigt glada och allmänt tillfreds. Kanske gjorde några dagars miljöombyte i Linköping både dem (och mig!) gott. Eller också sitter det (för Rasmus del) i att de onda hörntänderna i överkäken äntligen brutit igenom och inte gör ont längre eller också är det helt enkelt en kombination! Hur som helst är det härligt och så det ska vara!

Patrik brukar säga att om jag är nöjd och glad är resten av familjen också det... Haha, kanske ligger det nåt i det han säger samtidigt som jag känner lite likadant, är barnen nöjda och glada så blir dagarna så mycket lättare och självklart jag gladare så jag antar att det hänger ihop!

Det var det

2011-05-30 - 19:37:53

Så blev det kväll idag också...

I eftermiddag har jag och killarna varit inne i Årjäng och hälsat på en gammal (eller gammal och gammal, hon är yngre än mig ;-) ...) arbetskompis till mig. Hennes son är född på dagen 2 år efter Oscar och alltså mittemellan mina killar i ålder...


Så här såg det ut när vi hälsade på i början av september förra året.... Idag tänkte jag dumt nog inte på att ta fram kameran men jag kan lova att det gick ganska mycket vildare till idag. De sitter ju inte direkt still längre!

Vi hade som vanligt ett par jättetrevliga timmar och både Rasmus (som redan sover för natten) och Oscar var ganska trötta i bilen hem. Nu sitter jag och Oscar i soffan och tittar på "Stora maskiner" i väntan på att pappa P som jobbat sent ikväll ska komma hem. Oscar gäspar väldigt så kommer inte pappan inom den närmasta kvarten får det nog bli läggdags ändå....


Kanske vore en sådan utrustning något att köpa till Patrik i julklapp ;-) .... 

Jag blev också plötsligt jättetrött så det  jag tänkte fixa och dona med ikväll blir det nog inte så mycket med...

Måndagmorgon

2011-05-30 - 07:09:00
Ny vecka (dock en kort sådan :-) !) med lite lagom av saker planerade... Men först frukost och lämna Oscisen på dagis!

Ha en bra dag!

Kaffe på sängen...

2011-05-29 - 21:20:10

...och värre 3-års T R O T S än någonsin för är det morsdag så är det, då ska man känna att man är just mor!


Oscar hade ritat mig en fin grön skördetröska som tröskade vid vattnet. Och lillebror hade hjälpt till lite med den gula bakgrunden. Riktiga små picassos! ♥

Dessutom fick jag kaffe på sängen, fin sång (Oscar var övertygad om att jag fyllde år!) och 2 rosenbuskar som Patrik planterat åt mig i eftermiddag. Jag älskar rosor och det har blivit lite av en tradition att jag fått just rosenbuskar av olika slag på de 3 morsda'r som jag hittills fått uppleva (4 om man räknar med i år...).


Min egen lilla trädgårdsmästare hjälper till att plantera en av rosorna....


Sedan skulle det vattnas... ...något som Oscar mer än gärna hjälpte till med!

Lillebror övervakar...Sedan blev jorden blöt och härligt kladdig, något som båda småkillarna tog sig en närmare titt djupdukning i på och därav är nu ytterkläderna numera nytvättade ;-) ... Haha fint blev det iallafall och ännu finare kommer det bli när buskarna fått växa till sig lite!

När vi ändå var igång med trädgårdspåtandet gjorde vi faktiskt om hela rabatten på framsidan. Eller rabatt och rabatt, vårlökshav är en bättre beskrivning... Hur som helst är det havet nu snart ett minne blott. Patrik och jag har kanske inte riktigt varit överens om hur det ska se ut där men nu blir det lite mer som jag vill. Hihihi... Dock hann vi inte riktigt färdigt innan kvällen kom så vi får se om jag hinner ta ett litet ryck till med spaden imorgon. Jobbar dessutom bäst med spaden när jag inte har någon ser vad jag gör (förrän det redan är gjort!) så det blir nog bra detta ;-) ... Fortsatte dessutom plantera de små petuniaplantorna som jag ska ha i diverse krukor men jorden tog slut så det blev inte heller färdigt idag.


Rasmus var fullt övertygad om att Texas var lite sugen på småsten... Texas i sin tur var i vanlig ordning nöjd över uppmärksamhet, oavsett behandling!

En bra morsdag, trots att vädret har varit allt annat än mysigt och Oscar största delen av dagen visat upp sin allra trotsigaste och tjurigaste sida. Dock kom han på bättre tankar under eftermiddagen och dagen fick iallafall ett trevligt och positivt avslut :-) !


Envis som synden!

Rasmus med en inneboende (som håller på att flytta ut!)... Haha, lite kul ändå med bilder som visar dagen precis som den är, utan styling och krusiduller liksom....

 
Jag är såååå lyckligt lottad att få vara mor åt dessa två små godingar!

Och förstås, grattis på morsdag även till min egen mor och svärmor!

Tripp, trapp, trull...

2011-05-29 - 19:10:57

...Bettans tre små hjärtegull!

  Älskar Er mina tokstollar, ni är t.o.m bättre än GLASS!

Det där med jordgubbar och glass...

2011-05-29 - 19:06:29

...det kan vi! :-)Dock inga svenska "gubbar" än så länge... De jag fick tag på denna gång var lite väl vattniga och smaklösa för min smak men Oscar slevade in med GOD aptit!


*nöjd*

Åtminstone en försmak av sommaren - som vädermässigt kännts VÄLDIGT avlägsen idag....

Dags att flytta hemifrån?!

2011-05-28 - 11:56:51

Oscar har länge tjatat på Patrik om att han ska få en koja (eller klubb kallar han det ibland också) och nu idag mellan garagebygge och stenläggningsprojekt håller drömmen på att bli sann. Dock ska väl kanske säga att Patriks tanke från början var ett något mindre / enklare bygge i nån "Tipi-variant" men nu blir det ett mer riktigt hus... Undra vart Oscar fått sin fantastiska övertalningsförmåga / beslutsamhet ifrån...?!


Farfar är förstås också involverad i husbygget....


3 generationer Andersson i full action... Gissa om Oscar är nöjd när han får vara med och bygga och bygget dessutom är till honom!!

Återkommer med fler bilder på det färdiga projektet. Oscar har bestämt att han ska sitta därinne och käka lördagsgodis i eftermiddag - så det så!

Nu bliiiiiire fredagsmyyyyys!

2011-05-27 - 19:49:48

Dagen kom och gick utan att göra något större väsen av sig, med andra ord en ganska lugn och behaglig dag... I eftermiddags åkte jag och småkillarna in till Årjäng. Kompletterade med lite grejjer jag missade handla i tisdags, lånade nya böcker på bibblan (igen! 2:a gången denna vecka!) och tog en fika inne hos Patrik. Sedan var det dags att åka hem!Rasmus knoppade in redan vid kvart över 6 men Oscar har varit uppe och myst lite med oss tills nu. Käkat hamburgare (något av lillkillens favorit just nu...), jordgubbar (inte i kombination med burgaren dock!) och allmänt njutit av att få ha mammas och pappas uppmärksamhet bara för sig själv.

När Patrik kommer ner från nattningen ska vi fortsätta kvällen med kaffe, dooleys och en liten chokladbit :-) !


Nåt nytt jag "hittade" på Konsum idag. Lät det inte farligt gott?!


F R E D A G

Sulkydyna

2011-05-27 - 13:14:20
När jag köpte denna dyna till Oscars vagn 2008 var tanken att jag skulle byta tyget på den då dynan var blå och vagnen svart. Det blev dock aldrig av - förrän nu! Nu när Rasmus fick en "ny" sulky kändes den blå dynan plötsligt ännu tråkigare (+ att den dessutom hunnit bli ganska sliten och urtvättad under de här åren) så häromda'n gjorde jag slag i saken och förnyade lite....


Innan, tråkig och urtvättad blå...


Gjorde det lätt för mig och vändsydde den helt enkelt. Tyget jag hade hemma räckte bara till framsidan men det duger, baksidan syns ju ändå inte och då slapp jag dessutom göra ny "fästanordning".

Och resultatet!Blev helt ok faktsikt, särskilt med tanke på att jag sammanlagt inte lagt ner mer än drygt en timmes arbete. Tyget hade jag dessutom hemma (ett kuddfodral till en prydnadskudde som inte längre passade in här hemma...) så materielkostnaden blev ju typ gratis också ! :-)

När jag ändå höll på passade jag samtidigt på att korta av dynan lite (biten vid fötterna fyller ju ändå ingen funktion mer än att den blir hemskt smutsig av skorna...). Biten jag klippte bort gjorde jag en extra kudde av istället.

 
Syns kanske dåligt på bilden eftersom att kudden är i samma tyg som resten av dynan men nu är det iallafall komplett. Dynan har jag fäst med kardborreband på baksidan av ryggstödet så den är lätt att plocka bort om man inte vill ha den!

När jag var färdig ångrade jag dock tygvalet lite grann och funderade på om inte hundar varit roligare...

Men å andra sidan, tyget jag valde är lite kraftigare och dessutom med tanke på hur fort det gick kanske jag byter igen...


Vad tycker ni?! Ett litet lyft iallafall väl  ;-) ?!
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!