Vatten, vatten...

2012-03-31 - 15:24:41

...bara vanligt vatten! Och det är ju så kul!

Här hemma har lördagen gått i maklig, behaglig takt! Pappan har varit iväg och jobbat några timmar och barnen har som synes roat sig i badrummet...

Nu har vi dock hoppat urt pyjamasarna sedan några timmar och håller på att göra oss redo för att gå på lite kalas (något barnen tjatat om sedan imorse!)!

Trevlig Helg!

Happy, happy, happy!

2012-03-31 - 12:15:22Igår var verkligen en riktigt guldkantsdag på alla sätt!

Bättre inledning på helgen kunde vi inte fått...Och lyckoruset sitter fortfarande i!
"Snodde" citat från fejjan igår, ligger mycket i det!

Fredagsmyser

2012-03-30 - 17:03:24

2012-03-30_15_32 (MMS)

Först vattenlekskola och sedan en sväng på biblioteket. Nu inväntar vi pappan och räknar ner mot popcornäting i soffan... Det ska bli såååå skönt med helg!

Även solen har sina fläckar...

2012-03-30 - 09:39:18

2012-03-30_09_33 (MMS)

Och jag erkänner - jag är hopplös på detta med tubar! (eller heter det tuber...?!) Tur att jag är gift med en man som är proffs på att rätta till dem igen ;-) ! Älskar Dig Patrik, vi kompletterar varandra bra - på alla sätt!

Heppo.com

2012-03-30 - 07:55:09

Skorna som jag skrev om redan här har nu äntligen anlänt till huset! Tack för tipset Malo och för erbjudandet om hjälp Maria men till slut hittade jag dem i rätt storlek från Heppo. Fri frakt, fri retur och 0:- i fakturakostnad så man inte betalar nånting förrän man vet att man ska ha dem och framförallt - supersnabb leverans!

Beställde dem i tisdags och de kom igår...Satt som ett smäck! Blir att inviga dem idag nu när vi strax ska gå till dagis!

Och underbart med Goretex nu när det fortfarande inte är helt torrt överallt...

Töcksfors Handelspark

2012-03-29 - 22:14:47

Ännu ett center i Töcksfors som har öppnat idag, ännu lite närmare gränsen, ännu mera norrmän - det är alltså där barnen och jag spenderat dagen...

Sova, RUSTA, SportShopen, BudgetSport, Eurocash, Hälsokost, GANT (kändes lite malplacerat bland allt lågpris!), förstås en godisaffär a'la "Finlandsfärja" och McDonalds. Senare ska det tydligen öppna Apotek, Arken ZOO och något mer också.

Sportshopen var imponerande, både i storlek och med sortimentutbud och RUSTA-butiken var suverän för att vara en RUSTA butik.


"Hittade" en hel del grejjer både till mig och barnen men dagens absoluta FYND måste varit CRAFT-setet, jacka + byxa för 139:- (Ord. pris 1400:-) . N Ö J D !

Ingen tvekan om vart lunchen intogs väl ;-) ?!
 
 
Höjdpunkten var nog när Ronald McDonald him self kom ut och bjöd på ballonger och glass efter maten. Dock var Oscar VÄLDIGT skeptisk till denna utklädda människa till en början men glassen tackade han knappast nej till... ...mammas pojke det ;-)!

En riktig mysdag med killarna blev det, precis vad vi behövde efter denna tråkvecka när huset präglats av snor och orkeslöshet!

Heldagsutflykt!

2012-03-29 - 17:54:56

2012-03-29_14_40 (MMS)

Oopps, vi blev visst borta hela da'n... Nu är det hög tid att kasta sig i matlagningen.... Berättar mer om dagens äventyr senare!

Bryter isoleringen...

2012-03-29 - 09:42:28

2012-03-29_09_36 (MMS)

...idag tar vi oss en tur!

2011 vs 2012

2012-03-28 - 20:45:46

Men samma datum...

 
...och kille!


Här ligger vi!

2012-03-28 - 15:58:26

2012-03-28_15_51 (MMS)

Finns det hjärterum finns det stjärterum... ...alla på samma ställe och mamman underst (förstås)! Bara pappan vi längtar efter nu.

Skyller på skorna

2012-03-28 - 11:21:53

Köpte äntligen nya joggingskor när jag var i Karlstad förra veckan...

...troligtvis där för jag är sjuk nu! Så är det nämligen alltid, så fort jag kommit igång äntligen med kost och motion och allt bara "flyter på" liksom då händer det alltid nåt som sabbar fortsättningen. En skada eller sjukdom - det slår aldrig fel!

Hur som helst, nu har jag nya skor som står redo för mig när jag blir frisk igen... Och att inhandla dem var verkligen inte det lättaste med en liten bus-Rasmus med mig. Han vägrade naturligtvis sitta still i vagnen utan drog ner mössan över ögonen och sprang runt bland skohyllorna ropandes "-Rasmus är spöööööke!"

Haha, ganska söt ändå även om han troligtvis avskräckte försäljaren på Stadium som hjälpte mig från att någonsin skaffa barn om han inte redan hade några....
 
Lillkillen lånade min telefon och såg till att bilddokumentera lite också...

Nöjd med inköpet iallafall (och Rasmus också som tagit varje tillfälle i akt att låna dem sedan vi kom hem...) även om jag hellre velat haft röda Men det fanns inte i kombination med de andra önskemål jag hade och dessa var iallfall MINST rosa av de jag provade och jag får väl kanske hålla med säljaren om att funktion bör gå före färg...

  
Utnyttjade dessutom Stadiums/humanbridge kampanj samtidigt och fick 100 spänn i rabatt för ett par gamla dojjor jag lämnade in. Tänkte först skriva att jag gjorde en god gärning men det gjorde jag väl egentligen inte. De gamla skorna kunde jag ha skänkt ändå, utan ersättning, den goda gärningen bestod isåfall av att jag befriade skoförrådet i källaren från ett par...

Nu återstår bara att se när jag kan ta upp "Volangjakten" igen!
 

Försoffade

2012-03-27 - 09:45:48

2012-03-27_09_38 (MMS)

Håller vi på att bli här hemma! Men för varje dag som går blir det lite närmare bättre (friskare!) tider... ...eller?! Läser i leksakskataloger och drömmer om smålego och robotar tills dess!

Föräldramöte...

2012-03-26 - 21:05:49

...på Oscars förskola ikväll och här har ni resultatet!

Kuckeliku! Snacka om att det finns oanade talanger i Blomskogs föräldraskara!

Tack för barnvakten svärmor och svärfar!

Farmakologi

2012-03-26 - 15:34:01

Eller "Läran om läkemedel" har jag ägnat ganska många timmar åt senaste veckan. Väääldigt intressant och verkligen tur att det finns. Inte för att man vill stoppa i sig tabletter i onödan men samtidigt så fantastiskt att det finns hjälp när man behöver, det är vår Oscar ett tydligt exempel på!
 
Förr i tiden var Oscars sjukdom dödlig, nu har den en god prognos tack vare medicineringen som finns idag!

 
Då Oscars mediciner är beställningsvara med ganska kort hållbarhet blir det tyvärr ganska mycket som går i retur för förstöring. Undra hur många såna gula påsar jag burit till apoteket de senaste 4 åren...


Inte utan än att jag redan innan jag började läsa denna kurs hade med mig en hel del praktisk erfarenhet av kausal-, symtomatisk-, profylaktisk- och substitutionsterapi bara att jag inte haft koll på de tjusiga namnen för alla gånger man käkat pencillin, ätit hostmedicin, vitaminer och fyllt Oscars dosett.

Hursomhelst har jag skrivit klart det sista nu och ska bara skicka in det. Barnen är hemma med mig idag och Oscar har påpekat några gånger nu att jag nog inte borde plugga mer idag. Och han har nog rätt nu ska vi bygga lego istället!
 
Barnen är mycket piggare idag men dock kan jag tyvärr inte säga detsamma för egen del. Det återstår att se om jag orkar mig iväg till skolan imorgon, barnen är nog defenitivt pigga nog att gå till dagis!

Har ni fått några våfflor idag?!

2012-03-25 - 21:23:43

...det har vi :-) !Då Oscar var helt feberfri igen under eftermidda'n och jag för egen del tillfälligt mådde bättre med lite Ipren i kroppen kändes det som om att vi behövde muntra upp oss lite och vad passade inte bättre än våffelkvällsmat i kvällssolen på balkongen?! Hur mysigt som helst!


Är det våffeldagen så är det!

 
Och efter maten blev det lite smältning av maten... Oscar skulle nog kunna sitta där ute och mysa hur länge som helst, Rasmus har inte riktigt samma ro i kroppen....


ALLTID full i bus!

Och så här såg det ut innan barnen gick med på att våfflor är lättast att äta delade...

Haha, observera att Rasmus faktiskt har med sin gaffel i greppet...

Blev en riktigt bra dag ändå, trots halsont och feber!

Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!