Förvandlingen

2013-07-31 - 22:14:00
För ett par månader sedan fixade vi till en liten förändring på övervåningen...
En utflykt till IKEA för att införskaffa nya sängar till killarna...
IKEA i Karlstad måste det förövrigt ha ett av de mest natursköna lägena av alla IKEA varuhus, precis vid Vänerns strand liksom...Och ett IKEA-besök brukar ju i vanlig ordning föra med sig lite merarbete efteråt och denna gång var inget undantag. Barnens rum - det rum i huset som förändrats mest sedan -06...
Under renoveringen fungerade det först som kök, sedan som sovrum och därefter TV-rum. Haha, eller ja, TV:n stod där och på golvet framför TV:n hade vi några madrasser.
"Det viktiga är inte hur man har det utan hur man tar det..."
Och sedan blev vi 3...
Första året sov dock Oscar inne hos oss så det var först -08 som han flyttade i sitt rum.
Och sedan hade vi plötsligt(?) 2 barn...
Jag minns fortfarande hur glad Oscar blev över att få en rumskompis och hur missnöjd Rasmus var med att inte längre ligga kind mot kind med mamman på nätterna... ...sova har aldrig varit Rasmus grej, särskilt INTE i egen säng!
 
 
Nästa steg var sedan att vända "Kura" så att det blev en våningssäng i miniformat...
Ja, alltså nog fick han en madrass att sova på lillplutten...
 
Och hippselehapp (eller ehum, efter ganska mycket slit...) efter IKEA-besöket fick barnen varsitt krypin.... Än så länge bara avdelat med en "Expedit"-hylla från IKEA men på sikt ska det upp en mellanvägg och varsin dörr så att de får varsitt rum på riktigt. Rummen blir inte så jättestora men då vi har vindsgarderob på båda sidor av huset passar det fint att nyttja dessa till sovalkover.
 
Troligtvis höstens projekt...
 
Även om delningen inte är färdig än så är barnen supernöjda! Och faktiskt sover de något bättre också *peppar, peppar*.
 
Dessutom så är det så mycket mera lättstädat nu - bara fördelar!

Onödigt vetande...

2013-07-31 - 14:40:00
Haha, undra hur många gram kryp jag fått i mig hittills idag...?!
Säga vad man vill om insektsinfon (hur man nu kommit fram till den siffran...) men genomsnittet på kexförbrukning kommer nog familjen Andersson upp i... ...särskilt i simskoletider då fika är ett måste! Idag varierade jag dock fikaväskan med lite mjuk pepparkaka istället som jag vispade ihop i förmiddags.
Och simskolan ja.. ..trodde nog att jag skulle fara dit med Oscar idag som omväxling men nej då , fick han välja så valde han farfar som sällskap minsann! Så det blev ännu mera mamma å Rasmustid idag...
 
Svalare idag, dock inget regn..
.
Så! Nu kan intresseklubben sluta anteckna ;-) !

Vår lilla livräddare

2013-07-30 - 22:36:00
Idag har det varit en riktig segdag.
Vaknade zombietrött imorse, hade en segstartad förmiddag för att komma igång lite mitt på da'n och därefter tappa farten igen... Uughrugg för såna orkeslösa dagar... Trodde att jag skulle ta mig ut och springa ikväll när barnen lagt sig men nej, blev sittandes på farstukvisten med min kaffekopp istället - totalt avslappnad.
Skönt på sitt sätt men samtidigt stressande för det jag kanske borde gjort istället...
 
Nån som däremot inte legat på latsidan idag är Oscar... ...ytterligare 2 märken till samlingen! Två märken med lite extra betydelse då han egentligen först inte ville gå till simskolan idag för att han absolut INTE ville ha flytväst på sig och absolut inte ville bada med kläder på sig som han visste stod på dagens planering.
 
Men dit gick han (fick bestämma själv) och lyckades gjorde han. Dessutom simmade han 10 meter idag vilket är ungefär det dubbla mot vad han klarat tidigare. Vår duktiga kille!
Oscar och Rasmus - helt klart finast i världen! Nehä, kanske dags att ramla i säng och hoppas på att energin är åter till imorgon...
Go'natt!

Kung av bortförklaringar...

2013-07-30 - 21:37:00
...det är Rasmus det!
Alltså den lilla killen... Hmm, han är treochetthalvt mer än vad jag trodde det var möjligt att ett barn kunde vara just treochetthalvt! Jisses!
Förutom alla hundratal "förlåt", "hoppsan" och "oopps" som kommer ur honom varje dag (för att i nästa stund göra om exakt samma hyss igen!) så är standardfrasen just nu:
"-Det var inte så lätt för mig att veta!"
Säger man det och samtidigt ser ut som en ledsen hundvalp kan man komma undan med i princip vad som helst.. ..åtminstone TROR Rasmus det - han är treochetthalvt!
Världens mesta (men BÄSTA!) Rasmus!
Och ni vet den där blå skrivboken Emils mamma hade.. ..tur för Rasmus mamma att hon kan dokumentera digitalt - hade blivit dyrt med tanke på både bläck och böcker annars!
Skruttis.

Hemmapatrullen..

2013-07-30 - 09:33:59
..mjukstartar lite idag.


"Somnarlov" på TV:n med minstingen fortfarande i pyjamas och undertecknad under en filt med kaffekoppen.

Ska sätta fart.. ..snart!

Att maximera dygnets timmar

2013-07-29 - 23:31:41
Jo, men det blev kväll ikväll också...


Nästan så att barnen verkade uppskatta lite vardag som omväxling och har lekt extra snällt med varandra hela förmiddagen medan jag farit runt med dammsugare och skurtrasa i högsta hugg.

Efter lunch var det dags för simskolans 2:a vecka och då svärfar var snäll och eskorterade Oscisen dit fortsatte Rasmus och jag med städprojektet här hemma.

Bl.a fick badrummet på övervåningen sig en ordentlig genomkörare och det ville Rasmus mer än gärna hjälpa till med. Skönt när det är klart meeen aj vad min handled INTE gillar såna här dagar...

När Patrik kom hem åkte vi faktiskt till Ommen och tog ett kvällsdopp och nu är vattnet verkligen fantastiskt! Svensk sommar från sin bästa sida!

Borde kanske egentligen nattat ner mig själv med barnen men istället rastade jag löpdojjorna en sväng...

Men NU ska jag iallafall överväga att försöka sova...

Over and out !Hitta vardagen?!

2013-07-29 - 08:51:28
Efter 3 veckor med ganska slappa rutiner på både föräldrar och barn är det kanske dags att "rycka upp sig" igen nu när Patrik börjat jobba igen...?!

Frukost intagen och dagens första kaffekanna tömd. Närmast på tur står ett pass i tvättstugan och sedan en svängom med snabeldraken - MÅNDAG....

Från fyrarm..

2013-07-28 - 23:48:00
...till Kalle Anka!
Eftersom att systugan stängde igår fick klippåklistraverksta'n öppna idag igen. Måååååånga timmar senare är alla 10 lådor färdiga..
.
Ser fram emot att få tillbaka matsalsbordet från hobbyverksamheten...Eller färdiga var väl att ta i, nu ska de kantskäras, överlackas och få knoppar men utklippen sitter iallafall där de ska! Men det får bli en annan dag för nu är det slut på både dagen, helgen och semestern...
 
 
 
Underbart är kort!
 
 
Go'natt!

Goodbye Kitty...

2013-07-28 - 10:52:00
...Hello 4-arm!
Redan när jag sydde Hello Kitty till Rasmus sa Oscar att han minsann också ville ha en docka - en med 4 armar och svart hår.
 
 
Dock blev det inte gjort direkt och då han inte sagt något mer om det trodde jag att önskemålet liksom runnit ut i sanden.. ..tills i onsdags då han plötsligt påpekade att "det var väldigt lång leveranstid på den där dockan...".
Ordagrannt, precis så. Det var tillräckligt för att få mig att sätta fart! Lakansväv som innerkropp fyllt med innehållet av ett gammalt spjälskydd. Knappar med viss "extrautrustning" som ögon och själva "huden" är gjord av ett par byxor som jag ändå aldrig använder. Byxorna är ett par Oscar växt ur som jag helt enkelt förminskat och håret är vanligt garn köpt på Konsum.
I ärlighetens namn blev projektet något större än vad det från början var tänkt (som det ofta blir...) så det har blivit en del timmar vid symaskinen de senaste dagarna.
"Händerna" som var den sista detaljen är sydda av nåt slags fodertyg som svärmor hade liggandes. Ångrar dock att jag inte "ledade" armarna på samma sätt som benen så att han inte blivit så stel...
Se upp för 4arm!!!
Oscar är helnöjd och det är huvudsaken. Det är kul att "dockmaka", vi får väl se när jag ger mig på det igen!

Discokalas..

2013-07-27 - 21:03:29
..ena dagen (igår kväll)

...och poolhäng nästa - idag!

Idag har vi bara varit hemma. Semestern sjunger på sista versen och det gäller att njuta in i det sista.

Jordgubbar i granngår'n på eftermiddan och "vildmarksmiddag" under markisen till kvällsmat.

Eller ja, vildmarksmiddag var väl kanske att ta i men egenodlad potatis och sallad till grillad lax och aborre som Patrik drog upp häromkvällen - gott.


Och jag har hållt systugan öppen - fortsättning följer...

Peela rumpan..

2013-07-26 - 23:24:00
..och åka vattenkana - samtidigt!
 
Är det inte fantastiskt bra när man kan förena nytta med nöje ;-) ?!
 
Rasmus envisades i vanlig ordning med att ha så lite kläder som möjligt på sig (läs inga...) men åka kana skulle han och fast det sved varje gång så var han ändå på det igen, igen, och igen...
 
Ganska god fart på åken hur som helst!

Blötdjuren Andersson

2013-07-26 - 21:49:00
Det har varit en härlig men BLÖT vecka... Simskola 13.30-16 mån-fre + en hel del (välbehövligt!) regn i onsdags.  
 
Underbart varmt och fint idag också. Jag fick faktiskt mersmak av simningen igår och simmade 1 km idag. JÄTTESKÖNT!   
 
Rasmus tyckte som synes också att det var JÄTTESKÖNT att bada.. ..och att hoppa från bryggan!
Den lilla killen bekymrar sig inte alls för att komma under ytan och tröttnar aldrig!
Bröderna Blötdjur - bada är livet!

Krabban röd

2013-07-25 - 21:32:00
Efter 3 dagar på simskolan och 5 märken fick Oscar plötsligt för sig igårkväll att han INTE ville gå på simskolan idag.Varför?! Jo prestationsstress. Oscar vill helst bara göra sånt han kan och är BRA på och nu insåg han att för att ta fler märken måste han töja sina gränser och testa saker han INTE klarat tidigare och då tar det tvärstopp. Tyvärr. Det där med att vara nybörjare är inte Oscars grej... Hur som helst ändrade han sig under förmiddagen idag och väl på plats lyckades han kämpa bort tillräckligt mycket osäkerhet för att klara Krabban Röd. Vår duktiga kille - ni kan tro att han var stolt när han fick sitt 6:e märke. Faktiskt simmar han även utan flythjälp nu, men vågar inte riktigt tro på det själv så han slutar efter några armtag.. ..men det kommer!Mamman och pappan kan faktiskt också räkna sig till märkestagarna idag, båda två har vi simmat simborgarmärket! Nog för jag simmat mycket i mitt liv men aldrig så mycket i öppet vatten tidigare utan bara i bassäng och det är faktiskt skillnad. Och efter regnet och den ganska mycket lägre temperaturen igår så var solen och hettan tillbaka idag igen - vilken sommar vi har!Efter lite grillmat till kvällsmat avslutade vi kvällen borta i granngår'n där buskarna så smått börjat rödfärgas....alltså solvarma hallon direkt från busken - MUMS! Personligen gillar jag faktiskt hallon mer än jordgubbar.

Bästa vänner...

2013-07-24 - 23:10:00
...är de våra två små gulliganer - iallafall när de tror att ingen ser dem!


Ikväll kröp de ner tätt intill varandra i soffan och så hörde jag Oscar säga,

"-Blir det bra så här?! Ligger du bra nu?!"

Världens bästa storebror och en lillebror som ser upp till honom mer än till något annat...

Älskade ungar!

Förresten, idag är det bara 5 månader kvar till julafton ;-)...

Läsa, läsa, läsa!

2013-07-23 - 23:45:00
Innan klippningen idag var jag inne på "bibblan" och lånade om ett gäng böcker och då passade jag på att fynda lite i utgallringen av gamla böcker de har just nu.
Ynka 2 kr/ st - billigt. Måhända gamla titlar men nya för barnen!
 
 
21(!) böcker för totalt 42 kr - billigare än en serietidning. Och några dessutom av typen "Lätt att läsa" och "Börja läsa" med mycket bilder och stor text - perfekt för Oscar som börjat utforska bokstäver och ord mer och mer!
Min profilbild

Välkommen till oss i huset på berget!

Här kan du läsa om livet i stort och smått till vardags och fest! Mamman, pappan, de två trollungarna, hunden, katten, dammråttorna, lite inredning, lite matlagning, mycket bus och diverse annat pyssel för det är så vi lever livet här på Bergerud!