Kärleksmums
Kärt barn har många namn och jag vet att just den här långpannekakan kan heta både det ena och det andra men för mig är det iallafall kärleksmums ♥!
Går fort att göra, passar perfekt att frysa och dessutom blir det mycket av en sats så det räcker till många...

Det här receptet är superenkelt och blir dessutom kanongott!
5 ägg
4½ dl socker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 g. smält smör
Glasyr:
100g smält smör
7 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
6 msk starkt kallt kaffe
Kokos
- Vispa ägg och socker
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao i en separat bunke och vispa sedan ner det i äggblandningen.
- Tillsätt det smälta smöret blandat med vattnet. Vispa.
- Hälles i smörad och bröad LÅNGPANNEFORM och gräddas i mitten av ugnen, 25 minuter i 200 grader.
- Ta ut kakan och låt den svalna något, häll sedan på glasyren och garnera med kokos.
- Skär i bitar när den är helt sval.
Går fort att göra, passar perfekt att frysa och dessutom blir det mycket av en sats så det räcker till många...

Det här receptet är superenkelt och blir dessutom kanongott!
5 ägg
4½ dl socker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 g. smält smör
Glasyr:
100g smält smör
7 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
6 msk starkt kallt kaffe
Kokos
- Vispa ägg och socker
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao i en separat bunke och vispa sedan ner det i äggblandningen.
- Tillsätt det smälta smöret blandat med vattnet. Vispa.
- Hälles i smörad och bröad LÅNGPANNEFORM och gräddas i mitten av ugnen, 25 minuter i 200 grader.
- Ta ut kakan och låt den svalna något, häll sedan på glasyren och garnera med kokos.
- Skär i bitar när den är helt sval.
Kommentarer
Trackback