Lollo & Bernie



Ving kör med barnkonceptet Lollo & Bernie. En giraff och en björn som maskotar som de byggt upp ett tema kring. Oscar var väldigt förväntansfull inför mötet med dessa INNAN vi åkte hemifrån...
 
...väl på plats var han dock LIVRÄDD!!!

Och då de dök upp vid frukosten eller runt poolområdet ett par gånger per dag blev han helt paralyserad.... Stackarn! Så tuff i de flesta situationer men samtidigt så rädd och osäker i andra.

Egentligen var det väl inte helt oväntat för han brukar inte uppskatta "mänskliga fantasivarelser" (ganska smart egentligen) men han tyckte ändå det var lite kul så länge de höll sig på avstånd och han pratar mycket om dem nu efteråt.

Som en liten bonus hade farmor fixat så att vi även skulle få "hembesök" av maskotarna. Oscar tittade bara med ett öga även då (men han ville ändå se, även fast vi erbjöd honom att gå därifrån) men Rasmus däremot tyckte detta var helfestligt och bekantade sig noga med dem. Bernie kom en dag och Lollo en annan.




 
Lite avvaktande först, men det gick fort över. Bernie hade presenter med sig! Haha, först sträckte Bernie fram ett äpple men då tittade Rasmus på honom som om han vore knäpp. Frukt är ju som bekant inte riktigt Rasmus grej. En påse salta kringlor och en minimjukis Bernie gick däremot hem. (Självklart fick ju även Oscar presenter även om han inte vågade ta emot dem själv utan skickade fram brorsan efter dem - lillebror är allt bra att ha ibland...)

 
Nån kram fick dock Bernie inte...


Ett par dagar senare var det dags för ett besök av Lollo!

 




K R A M





 
Det är ingen liten brud den där Lollo...

Förutom att maskotarna dök upp på hotellområdet ibland så fanns det även en lekpark utomhus och ett "miniland" inomhus som gick under deras namn, där vi spenderade en regnig eftermiddag. 



Egentligen inte mer än en tvårumslägenhet bestående av ett rum inrett med soffa, myskuddar, en TV och en bokhylla fylld med svenska barnböcker och ett rum med lite leksaker och bord där man kunde sitta och rita. I anslutnig till miniland fanns även en barntoalett med minitoaletter och handfat. Hur som helst tyckte barnen att detta var väldigt spännande och kul och det var ju huvudsaken.


Hade det inte varit för regnet hade vi nog faktiskt inte besökt "miniland" för även om barnen tyckte det var kul så kändes det som om poolmiljön och HAVET lockade mer när man tagit sig sådär dryga 3000 mil hemifrån... Men det klart, en regnig eftermiddag där var helt ok och ganska lagom med take på att det inte fanns så mycket att sysselsätta barnen med då!



Rasmus förälskade sig i finska (men svensktalande) Matti som fanns i Lollo & Bernies lekland. Matti började väl prata med honom och det tog Rasmus som en indirekt inbjudan till att de skulle bli bästa vänner! Han följde efter honom som en svans där inne i lekrummet och stod i fönstret och började nästan gråta när han gick av sig arbetspass och gick därifrån...

Och så några bilder från lekparken då... Som även den (precis som bebispoolen) smart nog var under soltak...


  


Som sagt, minst sagt barninriktat! Däremot förstår jag inte de föräldrar som lät sina barn vara ensamma där och leka vid 10 hugget på kvällen helt utan uppsikt... Eftersom att vi hade vår balkong precis ovanför hade vi ju ganska god koll och jag skulle aldrig få för mig att låta Oscar vara där själv! Även på ett resort kan det finnas skumma människor, för att inte tala om alla obevakade pooler som låg precis brevid lekparken...


Kommentarer
Postat av: Jenny

vad mysigt allt ser ut! mycket roligt för barnen

2011-10-20 @ 18:12:11
URL: http://caspadia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0