Helgfika?! De här testade jag att baka idag... Fort som tusan gick det att kleta ihop dessa! - Blanda ihop allt till en deg, smöret tillsammans med det torra först och sist mjölken. Jag använde matberedaren men självklart funkar det med hederlig"handkraft" också.- Degen delas på två och varje del kavlas ut till en cirkel, (ca 30 cm i dm) och cirkeln delas sedan i 8 lika stora trianglar. - På varje triangel lägger man ca 1 tsk fyllning. Jag gjorde halva degen med hallonsylt och halva med västerbottensost.- Rulla ihop till gifflar - från den breda sidan till spetsen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. (Spetsskarven neråt)- Pensla med uppvispat ägg och dekorera med nåt passande till fyllningen.Jag hade pärlsocker på de söta och flingsalt och sesamfrön på de med ost i.Grädda i 200grader i ca 15 min. Till påsk funderar jag på att göra en laddning fyllda med mandelmassa och nougat, dekorerade med hackade nötter och lite mörk choklad i nåt tjusigt mönster. Vi får väl se!