Full dag i Karlstad

Nyss hemkomna, eller ja vi har hunnit lägga barnen och säcka ner oss i soffan en bra stund, från en hel dag i sta'n. Känns i kroppen efter en sån här dag, men allt har flutit på bra och barnen har varit nöjda och glada så det finns inte mycket att klaga på!


Vi började dagen med Oscars kvartalskoll på barnmottagningen...

 
Tur att vi var ute i god tid för ovanligt nog var parkeringen på baksidan full, vanligtvis är det ju annars parkeringen vid huvudentrén man brukar kunna snurra runt efter en plats på! Hur som helst hann vi in med god marginal och Oscar var väldigt nöjd över att han hann att leka en bra stund i väntrummet. Han försökte bli polare med en liten tjej men hon var inte riktigt lika road av hans sällskap som han av hennes... I ärlighetens namn tyckte hon nog att han bestämde lite för mycket. Snacka om att höra sina egna ord med Oscars röst när de satt inne i dockvrån och åt låtsasmat. Det var ganska mycket förmaningar hit och dit + att Oscar hade en docka som han var tvungen att se till så han skckade lilltjejen på små uppdrag att hämta saker - vilket hon ganska snart tröttnade på!

Hur som helst gick läkarbesöket över förväntan. Senaste kurvan http://bergerud.blogg.se/2010/august/dags-att-sticka.html vi gjorde såg bättre ut än nånsin :-). Så bra att vi inte ens behövde gå till labb och ta rutinproverna. Skönt för det tycker Oscar INTE om - ganska förståeligt! Men provtagningsmutor va redan utlovade så han fick den obligatoriska glassen och tablettasken ändå - nån fördel måste man väl få ha när man vart hos doktorn... Nu ska vi inte tillbaka förrän i februari nästa gång, skönt när det bara "rullar" på!


Efter sjukhuset bar det vidare mot Barnens Hus för att spana in lite födelsedagspresenter till en viss 3 åring! (Eller ok då, nån som snart blir 3...)
  
De där små lekstugorna utanför entrén tycker Oscar är väldigt kul...

Oscar förstod nog inte riktigt vitsen med besöket inne på Barnens Hus eftersom vi kom tomhänta ut därifrån. Eller iallafall va han trodde, men faktiskt så verkade han ändå riktigt nöjd med att bara ha fått tittat eller också såg han så fram emot McDonalds så han inte brydde sig om att det inte följde med några leksaker hem...


Kanonväder har det varit hela da'n, snacka om bortkastat att vara i sta'n då egentligen! Hur som helst, Rasmus uppskattade McDonalds även han trots att han hade med sig eget käk dit...

En sväng till Biltema hanns också med, nu ska det upp "Akta barn!-skyltar" nere vid vägen. Man kan ju hoppas att det iallafall får en och annan att lätta lite på gasen för jäklar va bilarna kör här utanför. Lastbilarna på väg till karamellfabriken är de som är allra värst eller iallafall känns de otäckast! Nog för att vi bor ute i buschen men trafik dagitid på vardagar det är det!

Sen var det dags för den programpunkt på dagens schema som jag bävat mest för:
Patrik skulle köpa N Y A  S K O R! Och det är typ det värsta han vet och han blir som ett litet bångstyrigt barn (mer än vanligt alltså ;-) ..) så fort vi närmar oss en skoaffär. Men idag var det verkligen mer än välbehövligt och faktiskt gick det smärtfritt, väldigt smärtfritt och snygga skor blev det :-) !

Rasmus har varit nöjd och GLAD hela da'n.. ..värre var det när vi skulle åka hem! Man kan minst sagt säga att han INTE uppskattade hemresan...

Glasspaus..
 
Oscar, kung av brandbilar på Bergvik. Han vill absolut INTE att man stoppar i pengar utan bilen ska stå still! Idag har han dock varit på sitt allra mest sociala humör och fortsatta ragga kompisar och potetiella flickvänner även här. Men det var ingen som vågade åka med honom, trots att han gjorde sitt bästa för att övertala flera förbipasserande om att åka med...

Fick inhandlat lite andra småsaker också. Även om vi har alla kläder kvar efter Oscar som Rasmus får ärva vartefter så är det en del saker som inte riktigt passar i säsong/storlek. Fick bl.a tag på en kanonbra tunn overall idag. Precis en sån som jag varit ute efter, perfekt att ha innan det blir för kallt. Köpte den i en stor storlek så att han först kan ha den med tunna kläder under nu i höst/vinter (och även som ett mellanlager i skaloverallen när det blir kallare) och sen kan han ha den utan nåt under i vår. Super bra plagg! Fin var den också!


Sista stopp blev IKEA. Där vi inhandlade ytterligare en födelsedagspresent till Oscar. Han ska bl.a få ett leksakskök. Blir han nog glad för och de på IKEA är fina och stabila (även om Patrik tycker det är en tråkpresent....)
 
På IKEA finns det mycket kul att testa på. Oscar tyckte det blev varmt om fötterna - så då tog han av sig skorna. Ganska självklart! Och Rasmus, han somnade gott i bärselen, ganska trött efter allt runtflängande... Det börjar bli tungt att bära honom men samtidigt är det väldigt mysigt att ha honom så nära, kommer sakna det när han ej längre får plats där!


Rasmus funderar över vad det är för ställe han hamnat på. Måste va jobbigt det där med att somna lite varstans - man vet liksom aldrig vart man är när man vaknar upp ;-) ...!


Nu är det MER än kväll och hög tid att krypa ner under täcket! Nattinatti!


Kommentarer
Postat av: Peter broms

Jag å pp brukade tävla när vi köpte kläder å skor förr ( vem som köpte fläst plagg)

Han hade ju då jobb vilket gav honom ett visst försprång

2010-09-25 @ 08:37:10
Postat av: Elisabeth

Varför är jag inte förvånad ;-) ! Han handlade väl då för att slippa göra det nu, för nu sker de fleta såna inköp under pistolhot från frun alternativt är det frun som köper...

2010-09-25 @ 14:30:44
URL: http://bergerud.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0